-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 21

Filmas „Išminuotojų būrys“ – dar per žingsnį arčiau „Oskaro“

Filmas apie Irako karą „Išminuotojų būrys“ dar labiau sustiprino savo pozicijas prieš kitą mėnesį įvyksiančią „Oskarų“ teikimo ceremoniją, šeštadienį pelnęs Amerikos scenaristų gildijos pagrindinį apdovanojimą.
„Išminuotojų būrys“ akmirka
„Išminuotojų būrys“ akmirka / Kadras iš filmo

Šiurkščią karo kasdienybę vaizduojantis filmas pelnė apdovanojimą už geriausią originalų scenarijų kasmet Holivude vykstančioje scenaristų apdovanojimų teikimo ceremonijoje.

„Išminuotojų būrio“ scenarijaus autoriui Markas Boalui šio filmo siužetą padėjo sukurti padėjo įspūdžiai, kuriuos jis patyrė kelias savaites lydėdamas vieną JAV išminuotojų dalinį. Garbingas apdovanojimas jam buvo įteiktas, likus maždaug dviem savaitėms iki kovo 7 dieną vyksiančios JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų teikimo ceremonijos.

Naujajame režisierės Kathryn Bigelow  filme pasakojama apie vieną JAV armijos išminuotojų būrį, dirbantį Bagdado gatvėse. Ši kino juosta laikoma viena iš pagrindinių kandidačių į „Oskarą“ geriausio filmo kategorijoje, o iš viso yra nominuota devyniems Kino akademijos apdovanojimams.

M.Boalas šeštadienio vakarą pranoko Jamesą Cameroną, sukūrusį scenarijų milžiniško populiarumo sulaukusiam filmui „Įsikūnijimas“.

 Į WGA apdovanojimą taip pat pretendavo Joelis ir Ethanas Coenai už scenarijų filmui „Rimtas vyras“; Scottas Neustadteris ir Michaelas H.Weberis – už romantinę komediją „500 vasaros dienų“, taip pat Jonas Lucasas ir Scottas Moore'as – už komediją „Pagirios Las Vegase“.

WGA apdovanojimas už geriausią adaptuotą scenarijų atiteko Jasonui Reitmanui ir Sheldonui Turneriui, parašiusiems scenarijų filmui „Viskas ore“. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius