-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 19

Filmas „Karaliaus kalba“ lietuvių auditorijos pasitiktas aplodismentais (nuotraukos)

Trečiadienio vakarą Forum Cinemas Vingis kino teatre įvyko tikrais įvykiais paremtos dramos „Karaliaus kalba“išankstinė premjera. Užsienyje lapkričio pabaigoje pristatytas filmas sulaukė teigiamų kino kritikų atsiliepimų, laimėjo „Auksinių gaublių“statulėlę bei surinko daugybę BAFTA, todėl nenuostabu, jog ir Lietuvos publiką filmą pasitiko palankiai.
Filmo premjeros svečiai
Filmo premjeros svečiai M. ir L.Gradauskai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Filme, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka sekmadienį „Auksinių gaublių“ apdovanojimuose statulėlę už geriausią vyro vaidmenį pelnęs aktorius Colinas Firthas, pasakojama apie mikčiojantį Didžiosios Britanijos karalių Jurgį VI. Šioje istorijoje netrūko komiškų situacijų, privertusių žiūrovus kvatotis ar nuoširdžiai šyptelėti, stebint ilgą ir sudėtingą kelią, kurį monarchas nuėjo besimokydamas sklandžiai kalbėti.

„Jis niekada nenorėjo ir nesitikėjo būti karaliumi. Jis buvo drovus, nepasitikintis savimi. Jis jautėsi saugesnis gyvendamas privatų gyvenimą, atsidėjęs savo žmonai ir vaikams“, – taip pagrindinį filmo herojų apibūdino Didžiosios Britanijos ambasadorius Lietuvoje Simonas Buttas.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Filmo premjeros svečiai
S.Buttas

Keturiolikai Britų kino ir televizijos menų akademijos (BAFTA) apdovanojimų nominuotas filmas atskleidė žmogaus gebėjimą ryžtingai siekti savo tikslų. „Tai filmas apie žmogaus dvasios stiprybę, negalios nugalėjimą pasitelkus drąsą, ryžtą ir kitų pagalbą“, – teigė S.Buttas.

Jaudinanti istorija apie ryžtą ir draugystę nepaliko abejingų – po filmo seanso salėje skambėjo žiūrovų plojimai.

Tarp pirmųjų šį filmą išvydusių asmenų buvo ir visas būrys garsių visuomenės veikėjų: režisieriai Algimantas Puipa, Janina Lapinskaitė, Arūnas Matelis, Dalia Ibelhauptaitė, televizijos laidų vedėjai Giedrius Masalskis, Livija Gradauskienė su vyru Marijumi, sporto žurnalistė Laima Janušonytė, finansų analitikas Gitanas Nausėda, kunigas Arūnas Peškaitis, sinoptikas Naglis Šulija, kino festivalio „Kino pavasaris“ vadovė Vida Ramaškienė, Didžiosios Britanijos ambasadorius Lietuvoje S.Buttas ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius