Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 18

Filmas „Karaliaus kalba“ surinko daugiausia BAFTA nominacijų

Kino žvaigždės Colinas Firthas ir Nathalie Portman gali tikėtis vėl sulaukti sėkmės, kuri juos lydėjo per „Auksinių gaublių“ teikimo ceremoniją, ir būti pripažintais geriausiais praeitų metų aktoriais, nes antradienį jiedu buvo nominuoti prestižiniams Britų kino ir televizijos menų akademijos (BAFTA) apdovanojimams.
Colinas Firthas
Colinas Firthas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tuo tarpu filmai, kuriuose pagrindinius vaidmenis sukūrė šie aktoriai, taip pat pelnė daugiausiai BAFTA nominacijų: pasakojimas apie mikčiojantį karalių Jurgį VI „Karaliaus kalba“ (The King's Speech) jų surinko 14, o psichologinis trileris apie baletą „Juodoji gulbė“ (Black Swan) - 12.

Mokslinis fantastinis trileris „Pradžia“ (Inception) su Holivudo žvaigžde Leonardo DiCaprio (Leonardu DiKaprijumi) pretenduos į penkis BAFTA apdovanojimus.

Tuo tarpu režisieriaus Danny Boyle'o drama apie nelaimės ištiktą alpinistą „127 valandos“ (127 Hours) ir brolių Coenų sukurtas vesternas „Tikras išbandymas“ (True Grit) nominuoti aštuoniose kategorijose.

Filmas „Socialinis tinklas“ (The Social Network), pasakojantis apie socialinio tinklo „Facebook“ įkūrimą ir praeitą sekmadienį laimėjęs daugiausiai „Auksinių gaublių“, tarp jų geriausio filmo, gali tikėtis iki šešių BAFTA prizų.

BAFTA apdovanojimų ceremonija, kuriai vadovaus televizijos ir radijo laidų vedėjas Jonathanas Rossas  vyks vasario 13 dieną Karališkuosiuose operos rūmuose Londone.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius