-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 13

Filmas „Narcizas“ atkeliauja į „Skalvijos“ kino teatrą

Po pavasarį įvykusių premjerų „Narcizas“ grįžta į Lietuvos kino teatrus: jau gruodžio 26, 27, 29, 30 dienomis bei sausio pradžioje „Skalvijos“ kino centre „Narcizas“ bus rodomas aukščiausios vaizdo ir garso kokybės – DCP – formatu.
Filmas „Narcizas“
Filmas „Narcizas“ / Kadras iš filmo

DCP (Digitial Cinema Package) formatas, anksčiau prieinamas tik didžiųjų Lietuvos kino teatrų žiūrovams, nuo šiol yra naudojamas ir „Skalvijos“ kino centre. Tai skaitmeninis 35mm kino juostos atitikmuo, leidžiantis kūrėjams nedaryti jokių kompromisų dėl garso ar vaizdo bei sukurtas filmų projekcijoms šiuolaikiniuose kino centruose. Šia galimybe džiaugiasi ir „Narcizo“ kūrybinė grupė – nors jau dabar DCP kokybę užtikrindavo didžiųjų kino centrų techninės galimybės, „Skalvijos“ erdvė yra žymiai tinkamesnė vieta rodyti ir žiūrėti nekomercinį kiną.

Priminsime, jog D. Gasiūnaitės „Narcizas“ kalba apie šiuolaikinę antikinio mito interpretaciją, kurioje narcizas suprantamas ne kaip save įsimylėjęs žmogus, o kaip savo vertę ir išskirtinumą puikiai suvokianti asmenybė.

„Šiuolaikinėje antikinio mito versijoje Teodoras yra gražus, viskuo apdovanotas styginių kvarteto violončelininkas. Jis traukia žmones, jis juos žaloja, bet vis tiek jam neįmanoma atsispirti“, – apie savo debiutinį filmą pasakojo režisierė.

Per premjeras Vilniuje ir Kaune „Narcizą“ pamatė daugiau kaip 1000 Lietuvos žiūrovų, o Tarptautinio Kauno kinų festivalio žiūrovų balsavime būtent „Narcizas“ surinko daugiausiai balsų ir laimėjo publikos simpatijų prizą. Šiuo metu tęsiasi D. Gasiūnaitės juostos kelionė po pasaulio festivalius: neseniai režisierė grįžo iš Indijos, kur Tarptautinio Indijos kino festivalio žiūrovams „Narcizas“ buvo pristatytas World Cinema (liet. Pasaulio kinas) programoje.

„Narcize“ pagrindinius vaidmenis atlieka graikas violončelistas Amvrosios Vlachopoulos, Asmik Grigorian, Sigitas Šidlauskas, amerikietė, Memfio simfoninio orkestro pirmasis smuikas Susanna Perry Gilmore, Urtė Perminaitė. Epizodinius vaidmenis atlieka Robertas Antinis, Audronė Kaušpėdienė.

Filmo „Narcizas“ seansų k/c SKALVIJA (A. Goštauto g. 2/15, Vilnius) datos: gruodžio 26 d., trečiadienį, 19 val.; gruodžio 27 d., ketvirtadienį, 20 val. 40 min.; gruodžio 29 d., šeštadienį, 17 val.; gruodžio 30 d., sekmadienį, 15 val.; sausio mėn. Datos ir laikai tikslinami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius