-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 08

Filmas „Pasipriešinimas“ Lietuvą padarė žvaigžde

Galbūt Bulgarija su Rumunija ir yra užsienio kompanijų pagrindinės filmavimo vietos, tačiau neabejotinai Lietuva šiemet sulauks bene daugiausia dėmesio dėl filmo „Pasipriešinimas“ („Defiance“), rašo „Reuters“.
Filmas „Pasipriešinimas“
Filmas „Pasipriešinimas“ / Kadras iš filmo

2007-ųjų rudenį filmuotas garsaus režisieriaus Edwardo Zwicko filmas buvo ne tik kuriamas Lietuvoje, bet ir pasakoja apie Antrojo pasaulinio karo metais Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje gyvenusius tris brolius Bielskius. Jie nusprendė nepasiduoti likimui ir vietoj koncentracijos stovyklos bei neabejotinos mirties pasirinko pasipriešinimą ir gyvenimą miške, kur netrukus prie jų prisidėjo kiti likimo broliai.

Dėl politinių priežasčių filmavimo komanda nevyko filmuoti į Baltarusiją, todėl pasirinko  Lietuvą, čia ir susuko visą juostą. Taigi istorija buvo nufilmuota vos už šimto kilometrų nuo vietos, kur išties vyko visas veiksmas.

„Čia tie patys miškai, tos pačios pelkės, ta pati geografija“, – tikino „Kruvinojo deimanto“ ir „Rudens legendų“ kūrėjas E.Zwickas.

Žinoma, už autentiką teko sumokėti ne tik aktoriams, bet ir visai kūrybinei grupei. Kadangi filmavimas miške – ne pasivaikščiojimas parke, kasdien filmavimo komandai tekdavo pėsčiomis pasiekti vieną ar kitą vietą. Be to, „Pasipriešinimas" buvo pradėtas filmuoti rugpjūtį, o baigtas lapkritį, taigi ir oro sąlygos buvo ne iš maloniausių.

„Danielis (Craigas) įsitikinęs, kad aš tai padariau specialiai“, – juokėsi režisierius, prisimindamas šalčius ir drėgmę, su kuria susidūrė per filmavimą. Tačiau jis įsitikinęs, kad atšiaurus oras, lietus ir šaltis tik padėjo aktoriams iš tiesų suprasti, koks buvo gyvenimas miške, ir kur kas nuoširdžiau įsijausti į vaidmenį.

Vieno filmo prodiuserio teigimu, nors jie nuo ryto iki vakaro sėdėdavo miške, turėjo maisto ir vakarais grįždavo į šiltą viešbutį.

„Todėl visuomet galvoji, kaip turėjo jaustis žmonės, kurie visus tuos metus gyveno miško sąlygomis“, – stebėjosi Janas Brugge.

„Reuters“ konstatavo, kad nors Lietuvos kino pramonė negali prilygti Rumunijai ir Bulgarijai, čia  tinkamesnė erdvė kurti televizijos filmus. Faktas, kad didžiausias ir brangiausias Lietuvos kino istorijoje filmas „Pasipriešinimas“ buvo filmuotas čia, neabejotinai padės vietos kino pramonei augti ir populiarinti Lietuvos vardą kino pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius