Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 28

Filmas „Pelėdų karalystės sargai“ žada konkuruoti su „Įsikūnijimu“

Praėjusį savaitgalį JAV kino teatruose įvyko filmo „Pelėdų karalystės sargai“ premjera. Jau šį penktadienį filmu galės mėgautis ir Lietuvos žiūrovai.
Filmas „Pelėdų karalystės sargai“
Filmas „Pelėdų karalystės sargai“ / Kadras iš filmo

„Mažiausiai ko galima iš šio filmo tikėtis – tai nepakartojamo 3D. Tai bus pribloškiantis reginys. Nemažai žiūrovų pamatys tai, ko dar nėra matę“, – premjeros metu intrigavo filmo režisierius Zackas Snyderis.

Tačiau tokio efektingo 3D filmo nesitikėjo net ir tie žiūrovai, kurie buvo išlepinti 3D filmų.

„Geriausias 3D filmas nuo „Įsikūnijimo“, – po premjeros įspūdžiais dalinosi žiūrovai.

Režisierius Zackas Snyderis pirmą kartą išbandė 3D kino galimybes. Jis sakė dėl įspūdingesnio 3D efekto aukojęs kai kuriuos režisūrinius sprendimus, keitęs scenarijų ir kadruotę.

Išraiškingos, stilizuotos kovos scenos yra išskirtinis režisieriaus Zacko Snyderio braižas, kurį pamėgo žiūrovai nuo filmo „300“. Zackas Snyderis ir šiame filme lieka ištikimas savo stiliui. Žiūrovų laukia įspūdingi pelėdų kautinių vaizdai. Pelėdos skrenda per audrą ir ugnį, jos kaunasi, krenta iš beprotiško aukščio – ir visa tai vyksta trimatėje erdvėje.

Filmo prodiuseris ir vienas iš kompanijos „Animal Logic“ idėjinių vadovų Zerehas Nalbandianas subūrė daugiau nei 500 žmonių komandą – dailininkų, specialiųjų efektų specialistų, kad sukurtų įspūdingą animacinį pelėdų pasaulį ir kad šis pasaulis atrodytų kaip tikras.

„Kiekviena plunksna, saulėlydis ir 3D perspektyva – viskas nušlifuota iki menkiausios smulkmenos“, – kūrėjų darbą gyrė „New York Times“ kino apžvalgininkas Andy Websteris.

Prodiuseris Zarehas Nalbandianas ir Zackas Snyderis susipažino filmuojant juostą „300“. Nuo tada Zackas Snyderis patiki Z.Nalbandianui savo filmų vaizdo ir specialiuosius efektus.

Zerehas Nalbandianas užsirekomendavo filmu „Matrica“ – jis yra vienas šio filmo prodiuserių. Jis ir „Animal Logic“ komanda taip pat kūrė specialiuosius ir vaizdo efektus tokiems Holivudo superfilmams kaip „Žinojimas“, „Skraidančių durklų namai“.

Būtent prodiuseriui Zarehui Nalbandianui ir šovė į galvą perkelti JAV rašytojos Kathryn Lasky populiarią knygų seriją į ekraną.

„Pelėdų pasaulis yra unikalus ir knygose aprašyta Pelėdų karalystė yra labai išraiškinga. Bet svarbiausia – tai nuostabi istorija apie jaunuolį, kuris tiki savimi ir tuo, kad viską reikia daryti teisingai. Jis išsiruošia į kelionę per visą Pelėdų karalystę, kurioje nėra žmonių. Įsivaizduokite – nuostabūs gamtos vaizdai, saulėlydis... Prie viso to pridėkite skrydį, kuris 3D filme yra labai tikroviškas – gausis nepakartojamas reginys. Žingsnis po žingsnio šis pelėdų pasaulis vis labiau jaudino mūsų vaizduotę ir mes nutarėme sukurti filmą“, – sakė prodiuseris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius