-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 23

Filmas „Stebuklų laukas“ atrinktas į didžiausią Šiaurės Amerikos dokumentinių filmų festivalį „Hot Docs“

„Monoklio“ studijoje sukurta dokumentinė poema „Stebuklų laukas“ buvo atrinkta iš daugiau nei 2 tūkstančių dokumentinių filmų ir bus rodoma vienoje iš 11 festivalio „Hot Docs“ programų „World Showcase“. Filmą pristatys pats režisierius Mindaugas Survila.
Filmas „Stebuklų laukas“
Filmas „Stebuklų laukas“ / Mindaugo Survilos nuotr.

Jau devynioliktus metus Toronte vykstantis festivalis šių metų balandžio 26 – gegužės 6 dienomis kvies žiūrovus bei tarptautines delegacijas iš viso pasaulio pamatyti 189 dokumentinius filmus iš daugiau nei 50 valstybių.

Festivalyje bus išdalinta 14 apdovanojimų, kurių bendra vertė siekia 81 tūkstantį dolerių. Taip pat bus skirtas jau devintus metus suteikiamas 20 tūkstančių dolerių vertės garsaus Kanados režisieriaus Don Haigo vardo apdovanojimas.

Festivalio „Hot Docs“ metu taip pat vyks įvairios konferencijos ir „The Doc Shop“ – filmų pristatymas tarptautinei rinkai bei prodiuserinėms kompanijoms iš įvairių pasaulio šalių.

„Stebuklų laukas“ pasakoja apie žmones, daugiau nei dvidešimt metų gyvenančius Budos miške, esančiame netoli buvusio Kariotiškių sąvartyno. Filmas Lietuvoje atidarė Kauno kino festivalį, tarptautinė jo premjera įvyko Triesto kino festivalyje (Italija). Filmas buvo pristatytas „Doc Point“ festivalyje Taline bei Helsinkyje. Taip pat juo susidomėjo garsi prodiuserinė kompanija „Deckert Distribution“, užsiimanti filmų platinimu tarptautinėje rinkoje.

Filmui ir toliau sėkmingai skinantis kelią į pasaulinę rinką, jį dar galima išvysti ir Lietuvos kino teatruose  festivalio „Kino pavasaris“ metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius