Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 09

Filme „2012“ – katastrofa su milžiniškomis dekoracijomis (video)

„2012“ filmo scenarijus kol kas yra didžiausio masto projektas, kokį tik filmų „Diena po rytojaus“ bei „Nepriklausomybės diena“ režisierius Rolandas Emmerichas kada bandė įgyvendinti. Sujungdamas specialiuosius ir vizualiuosius efektus, iš daugybės variantų režisierius laisvai galėjo pasirinkti geriausias katastrofą vaizduojančias scenas.
Filmas „2012“
Filmas „2012“ / Kadras iš filmo
Temos: 1 „2012“

„Pagrindinis tikslas buvo toks, kad paprastas žiūrovas nesugebėtų atskirti, kur yra specialiai pagamintos dekoracijos, o kur kompiuterių sukurti vizualiniai efektai“, – pasakoja filmo vizualikos dizaineris Barry Chusidas.

Tam, kad filme vykstančios kataklizmos atrodytų kuo tikroviškiau, buvo sukurti milžiniški judantys įrengimai, kuriuos režisierius galėjo valdyti, kai pro juos lakstė aktoriai.

„Rolandas (rež. Rolandas Emmerichas) pageidavo visiškai sukonstruoti ištisą miesto gatvę su palmėmis, betoninėmis gatvėmis, namų fasadais – visa tai jis užkėlė ant gigantiškų judančių įrenginių ir paprašė aktorių bėgioti aplink šias dekoracijas, – įspūdžiais dalijosi aktorius Johnas Cusackas. – Man teko pabuvoti visur: vandenyje, ugnyje, pelenų debesy, žemės drebėjimo epicentre ir visur kitur, kur tik galima buvo įsivaizduoti.“

Net pagal R.Emmerichui būdingus ir įmanomus mastus, filmas „2012“ tapo milžinišku projektu. Anot aktoriaus Johno Cusacko, tokių filmo apimčių jis dar niekur nebuvo matęs.

„Kiekviename scenarijaus puslapyje buvo po sceną, kurią perskaitęs pagalvodavau, ką režisierius turi galvoje, nes viskas atrodė labai ambicinga ir milžiniška. Tačiau labiausiai mane nustebino režisieriaus ramybė ir susikaupimas filmavimo metu. Net apsuptas gigantiškų dekoracijų bei jų keliamos sumaišties, režisierius savo galvoje visuomet turėdavo galutinį vaizdą“, – prisiminimais iš filmavimo aikštelės dalijosi aktorius Johnas Cusackas.

„2012“ – tai filmas apie pasaulio pabaigą, kuri, anot Majų kalendoriaus, turėtų įvykti būtent 2012-ais metais gruodžio 21-ąją dieną.

Filmas „2012“ kinuose nuo lapkričio 13 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius