-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 16

Filme „Atsisveikinimas“ – visas lietuvių aktorių desantas (nuotraukos)

Nacionalinio kino gerbėjai balandžio 21 d. sulauks keturiolika metų kurto filmo „Atsisveikinimas“ premjeros. Režisierius Tomas Donela šį filmą, anot jos paties, kūrė specialiai aktoriui Dainiui Kazlauskui, kuris ir atlieka jame pagrindinį vaidmenį.
Dainius Kazlauskas ir Tomas Donela
Dainius Kazlauskas ir Tomas Donela / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Dešimt metų už šį filmą kariavau, o tada keturis dariau“, – pasakojo režisierius, prisipažinęs, kad labiausiai bijojo, kad per ilgą filmo kūrimo procesą užaugs filme vaidinantis jo sūnus Martynas. – Šito filmo tikrai nebūtų buvę be Dainiaus Kazlausko. Šio filmo scenarijų parašiau, kai Dainiui buvo 25-eri – tada jis buvo per jaunas. Likimas taip padarė, kad kol gimė šis filmas Dainius pasidarė tinkamo amžiaus.“

Kino juosta „Atsisveikinimas“ pasakoja apie jūreivį Audrių, kuris, žinodamas, kad sunki liga jį greitai nugalės, stengiasi iki to laiko suspėti nuveikti svarbiausius jam darbus. Pagrindinio vaidmens atlikėjas D.Kazlauskas neslėpė, kad labai nenorėjo vaidinti šiame filme.

„Kad Tomas man rašė šio filmo scenarijų – netiesa, jis rašė jį sau. Geras filmas ar blogas – kiekvieno asmeninė nuomonė, bet šis filmas buvo tiesiog būtinas Tomui, – dėl bičiulio džiaugėsi D.Kazlauskas. – Aš labai nenorėjau vaidinti šiame filme ir apskritai dalyvauti lietuviškame kine, bet dariau tai dėl Tomo. Aš labai stengiausi ir viską, ką dariau, buvo nuoširdu. Be to, šiame filme labai daug gerų aktorių – žiūrėjau šiandien į Storyk ir negalėjau ja atsigrožėti...“

Filme kartu su pagrindiniu herojumi D.Kazlausku iš tiesų vaidina visas būrys garsių Lietuvos aktorių: Lina Budzeikaitė, Olga Generalova, Dalia Storyk, Jolanta Dapkūnaitė, Vaidotas Martinaitis, Kristina Kazlauskaitė, Albinas Keleris, Arūnas Sakalauskas, Vytautas Rumšas, Agnė Gregorauskaitė, Olegas Ditkovskis, Kostas Smoriginas ir kiti.

Deja, bet per filmo kūrimo laiką Anapilin, taip ir nepamatę galutinio rezultato, iškeliavo du filme vaidinę aktoriai – Vladimiras Jefremovas ir Rimantas Jovas.

„Man yra sunku juos laidoti. Bet galiu tik džiaugtis, kad aš spėjau ir jie abu liko kine“, – sakė T.Donela.

Po filmo peržiūros režisieriaus sūnus Martynas, vaidinęs pagrindinio herojaus sūnų filme, savo tėčiui pasakė: „Aš tavimi didžiuojuosi.“ O pats režisierius kiek vėliau atvėrė širdį: „Aš esu laimingas žmogus.“

Epizodinį vaidmenį filme sukūrė ir dabartinis Kultūros ministras Remigijus Vilkaitis. Jis vaidina praeivį, kurį apsipažinęs pagrindinis herojus bando prismaugti ir čiumpa už intymiausios vietos – iš didelio streso užpultasis net apsišlapina.

Filmą išryškina talentinga kompozitoriaus Kipro Mašanausko muzika, operatoriaus Rimvydo Leipaus užfiksuoti vaizdai. Filmo premjera įvyks balandžio 21 dieną, o nuo balandžio 23 dienos filmas bus rodomas Lietuvos kino teatruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius