Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 17

Filme „Nauja praeitis“ Hugh Jackmanui teko mokytis vaidinti po vandeniu

Jau rugpjūčio 20 dieną Lietuvos kino teatruose pasirodo žaibiškai išpopuliarėjusio HBO serialo „Westworld“ kūrėjų ambicingas mokslinės fantastikos trileris „Nauja praeitis“, kuriame pagrindinis vaidmuo patikėtas kino žvaigždei Hugh Jackmanui. Filmo autoriai dar nuo pat projekto užuomazgų išsikėlė sau tokius aukštus tikslus, kad juos po savo sparnu sutiko priimti net tokia kino pramonės gigantė kaip „Warner Bros.“. Vienas didžiausių iššūkių visai komandai buvo scenos, filmuotos vandenyje ir po juo.

„Pastaraisiais metais vizualiųjų efektų profesionalai tokiais gigantiškais žingsniais žygiuoja pirmyn, kad tikrai būtume galėję viską nufilmuoti žaliame fone ir dauguma žiūrovų to nė nebūtų supratę. Tačiau mums šis variantas netiko, nelaikome žmonių kvailiais. Nusprendžiau imtis ambicingesnio plano – beveik visas scenas užfiksavome vandenyje arba po vandeniu, nes tik taip geriausiai perteikiami fizikos dėsniai ir yra kur kas mažesnė tikimybė apsikvailinti prieš pasaulį. Nors kai eini žiūrėti fantastinio filmo, suvoki, kad ekrane vyks kone neįmanomi dalykai, norėjau kuo mažiau netikrumo“, – sakė juostos režisierė Lisa Joy, išgarsėjusi kaip „Westworld“ serialo kūrėja.

Kūrėjai prieš premjerą atskleidė, kad maždaug tiek pat laiko, kiek filmavimai, užtruko ir itin kruopštus pasiruošimas jiems.

Nusprendžiau imtis ambicingesnio plano – beveik visas scenas užfiksavome vandenyje arba po vandeniu

„Viena iš mūsų taisyklių buvo, kad aktoriai iš tiesų įsijaustų į rodomos ateities veiksmą. Jei tarp jų vyksta kova po vandeniu, tai iš tikrųjų ir turi vykti po vandeniu. Todėl šioms scenoms buvo kuriami specialūs milžiniški „akvariumai“, o aktoriams teko ne vieną dieną praleisti panėrus mokantis gyventi, bendrauti ir net kovoti „kaip žuvims vandenyje“. Nesakau, kad filmas sukurtas nesinaudojant specialiaisiais efektais, tačiau mūsų tikslas buvo kuo daugiau įspūdingų scenų nufilmuoti be jų“, – pasakojo režisierė.

Juosta „Nauja praeitis“ pasakos tai, kas, kūrėjų manymu, greitai taps visos žmonijos realybe. Kylančio vandenyno semiamame Majamyje gyvenantis Nikas Banisteris (aktorius H. Jackmanas) užsiima labai neįprasta veikla: naujausių technologijų dėka galėdamas keliauti po viliojantį praeities pasaulį, jis padeda savo klientams „atrakinti“ užmirštus prisiminimus.

Priimdamas naują, atrodytų, eilinės klientės, užsakymą Nikas dar nežino, kad jo gyvenimas staiga apsivers aukštyn kojom. Prieš vyro akis pamažu skleidžiasi šokiruojantis didžiulio sąmokslo paveikslas. Ateina momentas Nikui apsispręsti – kiek toli jis pasiryžęs eiti ir ką paaukoti, kad išsiaiškintų tiesą.

Žvilgsnis į tai, kas galimai mūsų laukia jau visai netrukus – mokslinės fantastikos trileryje „Nauja praeitis“, kino ekranuose jau nuo rugpjūčio 20 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius