-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 07 04

Filme „Prieš vidurnaktį“ vaidinantys Julie Delpy ir Ethanas Hawke’as: „Drauge jau sukūrėme tris filmus – tai labai intymus dalykas“

Ilgiausia meilės istorija kine – taip vadinama režisieriaus Richardo Linklaterio istorija apie Seliną ir Džesį, tapusi kone dvidešimtmečio trukmės romanu. Jau liepos 12 dieną Lietuvos žiūrovai išvys trečiąją istorijos dalį, romantinę dramą „Prieš vidurnaktį“ (angl. „Before Midnight“).
Filmas "Prieš vidurnaktį"
Filmas "Prieš vidurnaktį" / Kadras iš filmo

Šįsyk aktoriai Julie Delpy ir Ethanas Hawke‘as įkūnija porą, ištvėrusią laiko išbandymus ir drauge auginančią dvynukes dukras. Tačiau net ir puikiai vienas kitą pažįstantiems įsimylėjėliams kartais iškyla klausimų, ar teisinga, kad jie kartu, ar meilė neužgeso? Aktoriai ir filmo režisierius „The Independent“ prisipažino, kad glaudžiai bendradarbiavo scenarijaus kūrimo klausimais, o J.Delpy ir E.Hawke‘as neretai net kurdavo vienas kitam tekstą.

Prieš aštuoniolika metų garsiame filme „Prieš patekant saulei“ (angl. „Before Sunrise“) prasidėjusi istorija vėliau, po devynerių metų, buvo nusikėlusi į Graikiją 2004-ųjų filme „Prieš saulėlydį“ (angl. „Before Sunset“). Dabar, po visų išsiskyrimų ir sugrįžimų, Selina ir Džesis gyvena kartu Paryžiuje. Jis – sėkmingas rašytojas, o ji svarsto pasiūlymą dirbti valdžios institucijose.

Tiesa, R.Linklaterio trilogija – kiek neįprastas dalykas kino pasaulyje, juk dažniausiai tęsinius užsitarnauja itin daug uždirbantys veiksmo filmai. Tačiau kūrėjui pavyko aktorių įtaigumu ir tikru jausmų pasauliu papirkti žiūrovus, o jo juostos jau vadinamos romantikos žanro klasika.

VIDEO: Filmo „Prieš vidurnaktį“ anonsas

Įdomu tai, kad tiek antrajame filme „Prieš saulėlydį“, tiek naujajame „Prieš vidurnaktį“ J.Delpy ir E.Hawke’as tapo scenarijaus bendraautoriais.

„Mūsų herojai, mūsų santykiai per visus tuos metus tapo gilesni, geriau pažįstame ir vienas kitą. Sukūrėme jau tris filmus drauge – tai labai intymus dalykas“, – kalbėjo 42-ejų E.Hawke‘as.

Režisierius tikino nuo pat pradžių – prieš devyniolika metų – ieškojęs tokių aktorių, kurie drauge su juo taptų kūrėjais.

„Žinojau, kad visa istorija priklausys nuo šių dviejų žmonių. Man reikėjo paties kūrybingiausio vyro ir pačios kūrybingiausios moters“, – pasakojo R.Linklateris. Per aktorių atranką J.Delpy sulaukė klausimo, ar gali rašyti scenarijų, į kurį atsakė teigiamai. O E.Hawke‘as buvo laikomas tų laikų Jamesu Franco – daugybės talentų savininku, jau parašiusiu romaną, sukūrusiu filmų ir muzikinių vaizdo klipų.

„Tokiems aktoriams kaip Ethanas ar Julie retai įteikiami apdovanojimai. Jie vaidina taip, kad žmonėms tai atrodo tikra. Turiu juokingą palyginimą – tikrai beždžionei niekada neįteiks prizo už geriausią kostiumą, nes ji tikra. Panašiai ir su jais“, – juokėsi režisierius.

Jis savo aktoriams ir partneriams J.Delpy bei E.Hawke‘ui suteikė itin daug laisvės.

„Mes visuomet kuriame vienas kitam žodžius. Yra daug režisierių, kurie mėgina būti diktatoriais, elgtis, lyg filmas būtų tik jų. Mūsų filmuose jaučiame, kad viskas yra mūsų visų“, – šypsojosi aktorė.

Kaip ir „Prieš vidurnaktį“ pirmtakai, naujoji R.Linklaterio istorijos apie Seliną ir Džesį dalis sulaukė didžiulio kritikų pripažinimo – populiariame tinklalapyje „Rotten Tomatoes“ ši juosta turi 98 iš 100 vertinimą, remiantis 151 kino kritiko atsiliepimais. Portale Metacritic.com šis filmas įvertintas 94 iš 100.

Turtinga jausmų ir išgyvenimų juosta „Prieš vidurnaktį“ Lietuvos kino teatrus pasieks liepos 12 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius