Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 21

Filmo „Aurora“ kūrėjams artėjantys metai – labai svarbūs

Lietuviškos fantastinės dramos „Aurora“ kūrėjai su jauduliu laukia naujų metų. Jau 11 įvairių apdovanojimų visame pasaulyje laimėjusį filmą iš karto po Naujųjų, sausio 4 d., pagaliau pamatys patys svarbiausi ir reikliausi – Lietuvos žiūrovai.
Filmas „Aurora“
Filmas „Aurora“ / Liudos Drižytės nuotr.

2012-ieji „Auroros“ kūrybinei grupei buvo išbandymų, alinančių filmavimų ir po to šlovės festivaliuose kupini metai.

Atsigręždama į praeinančius metus, filmo režisierė Kristina Buožytė sveikina su artėjančiomis šventėmis ir dėkoja: „Ačiū aktoriams ir filmavimo grupei už atsidavimą ir kino nuotykį, kurį patyrėme kartu. Įgyvendinti didelius sumanymus minimaliomis priemonėmis galima tik nuoširdžiai dirbant kartu su visa komanda. Ačiū visiems partneriams, kurie tiki lietuvišku kinu. Ačiū visiems, kurie apie mus rašo ir domisi. Iš anksto ačiū visiems tiems, kurie ateis į filmą – jūsų nuomonė, gera ar kritiška, mums bus labai svarbi.“

Filmas pasakoja apie novatorišką mokslinį eksperimentą: tyrėjai stengiasi užfiksuoti ir perduoti informaciją tarp dviejų žmonių smegenų ląstelių jiems realiai vienas kito nepažįstant. Šiame tyrime dalyvaujantis jaunas vyras Lukas (akt. Marius Jampolskis) ir į eksperimentą įtraukta komoje gulinti mergina Aurora (akt. Jurga Jutaitė) sąmonės pasaulyje patiria stulbinantį nuotykį. Režisierė Kristina Buožytė sako filmu norėjusi išsiaiškinti aistros ir meilės prigimtį bei kiek žmonių santykiams įtakos tūri kūniškasis bendravimas, o galbūt meilei reikia tik fantazijos?

„Aurora“ yra antrasis pilnametražis režisierės Kristinos Buožytės filmas. Filmas jau laimėjo specialųjį festivalio Karlovi Vary programos „East of West“ prizą, geriausio šių metų Europos fantastinio filmo vardą Sitges festivalyje. „Fantastic Fest“ festivalyje, Ostino mieste, „Aurora“ nuskynė net keturis prizus: geriausio filmo, geriausio scenarijaus, geriausio režisieriaus ir aktorės apdovanojimus.

Filmas „Aurora“ – kinuose nuo sausio 4 d.

www.tremora.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius