Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmo „Kryčio anatomija“ aktorius apkaltintas prievartavimu

Prancūzų aktorius ir filmų kūrėjas Samuelis Theisas, žinomas dėl vaidmens „Oskaru“ apdovanotoje dramoje „Kryčio anatomija“, buvo apkaltintas išprievartavimu, praneša „The Guardian“.
Samuelis Theisas
Samuelis Theisas / Vida Press nuotr.

Pasak „Variety“, S.Theisas buvo pašalintas iš jo režisuoto filmo „Je Le Jure“ po to, kai vienas iš komandos narių pareiškė, kad buvo seksualiai prievartaujamas. Prancūzijos laikraščio „Liberation“ paskelbtame pranešime teigiama, kad tariamas incidentas įvyko šių metų liepą po bute surengto vakarėlio.

Anonimu likęs komdos narys teigė, kad jis liko bute, nes buvo girtas, o ryte buvo išprievartautas. S.Theisas šį teiginį paneigė, sakydamas, kad tai įvyko abipusiu sutikimu.

Apie incidentą buvo informuota filmo prodiuserė Caroline Bonmarchand, kuri „Variety“ sakė, kad pasamdė trečiąją šalį oficialiam tyrimui atlikti. Kol jis vyko, S.Theisas buvo pašalintas iš filmavimo aikštelės, tačiau toliau režisavo nuotoliniu būdu.

Pasak „Screen Daily“, „Telerama“ pranešime teigiama, kad komando narys paliko filmavimo aikštelę ir pateikė oficialų skundą valdžios institucijoms. Pareiškime S.Theiso advokatas teigė, kad jo klientas nesikreipė į policiją ir nebuvo apkaltintas jokiu nusikaltimu.

„Vienintelis tyrimas dėl šio atvejo buvo užsakytas prodiuserinės kompanijos ir atliktas nepriklausomos organizacijos“, – rašoma pareiškime. „Jis buvo pristatytas rugsėjo mėn. ir buvo 300 puslapių apimties – išvadoje teigiama, kad nebuvo jokių seksualinės prievartos požymių, kvalifikuojančių tai, kas įvyko.“

„Je Le Jure“ – tai drama su Marina Foïs ir Louise Bourgoin apie alkoholiką, iškviestą į prisiekusiųjų teismą. Tai trečiasis S.Theiso kaip režisieriaus filmas.

Teismo dramoje „Kryčio anatomija“ S.Theisas vaidina Sandros Hüller herojės vyrą, teisiamą už jo nužudymą. Filmas praėjusių metų Kanų kino festivalyje laimėjo „Auksinę palmės šakelę“, o savaitgalį pelnė du pagrindinius „Auksinius gaublius“ – už geriausią scenarijų ir geriausią filmą ne anglų kalba. Per dvi kalbas scenaristė ir režisierė Justine Triet padėkojo daugumai aktorių, bet nepaminėjo S.Theiso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius