Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 10 22

Filmo „Pjūklas 6“ žiūrovai kviečiami pasidalyti krauju (video)

Jau antrus metus iš eilės kino platinimo kompanija „Acmefilm“ su Kraujo donorystės centru bei UAB „Interversija“ organizuoja kraujo donorystės akciją „Ką Pjūklas atima, tu gali išgelbėti!“. Kaip ir praeitais metais, ši akcija siejama su Helovino išvakarėse pasirodysiančio jau šeštojo filmo „Pjūklas“ premjera.
Filmo „Pjūklas 6“ seselė
Filmo „Pjūklas 6“ seselė

„Šiais metais vėl pasinaudodami filmo „Pjūklas 6“ premjera, kuriame tiek daug kraują praliejančių scenų, norime paskleisti žinią apie vis dar esantį didelį kraujo trūkumą mūsų šalyje“, – kalbėjo UAB „Interversija“ direktorius Vykintas Šukys.

Kraujo donorystės centro“ duomenimis, kraujo donorais gali būti apie 60 proc. visos Lietuvos gyventojų, tuo tarpu šią akimirką yra tik 2,75 proc.

„Todėl mes jau antrus metus iš eilės noriai prisidedame prie šios akcijos, tikėdamiesi, jog netradiciniais būdais paskatinsime žmones padovanoti daugiau kraujo. Kad pacientai jaustųsi saugūs, reikia, jog donorais taptų apie 5 proc. šalies gyventojų“, – savo žiniomis dalijosi net ir netradicinius kraujo donorystės būdus skatinantis V.Šukys.

Jis taip pat minėjo, kad reikia suprasti, kaip svarbu sukurti  bendrą kompiuterizuotą Lietuvos kraujo donorų registrą. Ši sistema neabejotinai pagerintų kraujo ėmimo koordinavimą ir operatyvumą prieš pateikiant produktą ligoniui.

Praėjusiais metais pirmą kartą organizuota akcija sulaukė 99 donorų. Nors rekordas ir nebuvo pasiektas, akcijos organizatoriai teigė, jog tai neblogas rezultatas, ir džiaugėsi, kad žmonės neliko abejingi, nebijojo pasidalyti krauju su tais, kuriems jo gyvybiškai trūksta. Analogiškoje akcijoje Latvijoje praeitais metais kraujo duoti atėjo net 155 donorai.

Šiais metais Lietuvoje akcija „Ką Pjūklas atima, tu gali išgelbėti!” prasidės spalio 30 d. (penktadienį) 16 val. Vilniaus kino teatre „Forum cinemas Vingis“, kino teatruose „Forum cinemas Kaunas“, „Forum cinemas Šiauliai“, Panevėžio kino teatre „Forum cinemas Babilonas“ bei abiejuose „Cinamon“ kino centruose Kaune ir Klaipėdoje. Visi pilnametystės sulaukę žmonės galės tapti kraujo donorais.

Kraujo donorystės centras informuoja: kraują duoti norintis žmogus turi būti sveikas, dieną prieš ir kraujo davimo dieną jam negalima vartoti alkoholinių gėrimų, rūkyti, vengti riebaus maisto. Galima lengvai užkąsti, išgerti arbatos, sulčių ar vaisvandenių.

Akcijos organizatoriai pažada, jog visų atėjusių duoti kraujo laukia kvietimai į filmo „Pjūklas 6“ premjerą bei Kraujo donorystės centro įsteigtos dovanos. Be to, pirmų dviejų, atėjusiųjų duoti kraujo, visuose šešiuose akcijoje dalyvaujančiuose kino teatruose laukia ypatingos dovanos – filmo „Pjūklas“ pirmų 5-ių dalių DVD pakuotės.

Filmas „Pjūklas 6“ į Lietuvos kino teatrus atkeliauja spalio 30 d.

VIDEO: Saw 6 Trailer HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius