-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 22

Filmo „Sanctum“ aktoriai: pasiruošimas filmui buvo ekstremaliai pragariškas (video)

Kovo 4 d. Lietuvoje startuosiančiame naujame Jameso Camerono prodiusuotame trimačiame nuotykių filme „Sanctum“ vaidinantys garsūs aktoriai, kalbėdami apie pasiruošimą filmo kūrimui, vienbalsiai tvirtino: tai buvo ekstremalus, alinantis ir neretai pavojingas darbas.
Filmas „Sanctum“
Filmas „Sanctum“ / Kadras iš filmo

Pagrindinius vyrų vaidmenis filme atlieka australų kino žvaigždė Richardas Roxburghas, Lietuvos žiūrovams puikiai pažįstamas iš filmų „Mulen Ružas“, „Ekstraordinarių džentelmenų lyga“, „Neįmanoma misija 2“ bei „Van Helsingas“, ir britų aktorius Ioanas Gruffuddas, išgarsėjęs savo vaidmenimis kino hituose „Fantastiškas ketvertas“, „Karalius Artūras“, „Juodojo vanago žūtis“.

Abu vyrai teigia, kad daugumą nardymo, laipiojimo olomis ir kitų pavojingų triukų filme jie atliko patys, o tai pareikalavo ilgų treniruočių mėnesių.

„Mes mokėmės nardyti naudodami uždaro ciklo akvalangą (angl. re-breather). Nors teoriškai tai puikus prietaisas, tačiau realybėje juo naudotis – tikra kankynė. Be to, mūsų laukė varginančios laipiojimo uolomis treniruotės ir praktiniai speleologijos užsiėmimai, kuriuos vedė vieni garsiausių šios srities profesionalų. Beveik visas filmas nufilmuotas tikruose urvuose ir filmuojantis dažnai užplūsdavo mintys: jei dabar paslysiu, užsimušiu, arba jei šioje scenoje neteisingai panaudosiu nardymo įrangą – paskęsiu“, – prisiminimais apie „Sanctum“ kūrimą dalijosi R. Roxburghas.

Didelės ištvermės bei fizinių jėgų filmas pareikalavo ir iš moterų vaidmenis atliekančių aktorių. Viena jų – kylanti kino ir televizijos žvaigždė gražuolė Alice Parkinson.

„Man pasisekė, kad iki „Sanctum“ filmavimo buvau nardžiusi, tačiau nardyti atviroje jūroje ir nardyti požeminiuose vandens telkiniuose – du visiškai skirtingi dalykai. Apskritai, pažiūrėję šį filmą žmonės gali susidaryti įspūdį, kad jame pavaizduotas kitas, nežemiškas pasaulis, bet būtent taip urvų sistemos atrodo realybėje. Tai pasakiškai graži, kvapą gniaužianti ir kartu neįtikėtinai pavojinga aplinka“, – teigia aktorė.

Filmas „Sanctum“ pasakoja apie Frenko Makgvairo – vieno garsiausių ir gerbiamiausių speleologų pasaulyje – vadovaujamą ekspediciją, kurios tikslas – atrasti dar neištirtus urvus ir pasiekti naujų speleologijos rekordų. Netikėtai žemės paviršiuje kilęs ciklonas sujaukia visus tyrinėtojų planus. Jie priversti ieškoti išsigelbėjimo požemio labirintuose.

Filmo „Sanctum“ aktorių pastangas Lietuvos žiūrovai galės įvertinti jau nuo kovo 4 d., o premjeriniai filmo seansai įvyks visuose „Forum Cinemas“ kino teatruose kovo 2 d.

VIDEO: Lietuviškai titruotas filmo SANCTUM 3D anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius