-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 06 26

„Filmuoju Kauną“ – pirmieji žingsniai po nepažintas Kauno ir kino erdves

Rugpjūčio mėnesį apsiginklavę filmavimo kameromis kauniečiai naršys po nepažintas Kauno erdves kartu su kinematografijos specialistais, operatoriais ir architektūros ekspertais.
„Filmuoju Kauną“
„Filmuoju Kauną“ / Organizatorių nuotr.

Penkių dienų kino stovyklos programoje 14–18 metų jaunimui bus ne tik paskaitų apie kiną, bet ir orientacinių varžybų bei ekskursijų po Kauno miestą. Kino stovykla „Filmuoju Kauną“ sukuria ypatingą sinergiją tarp kino ir miesto pažinimo.

Rugpjūčio 21-25 dienomis kūrybinėje stovykloje filmavimo komandų vadovu bus lektorius iš Didžiosios Britanijos Mikel Irearte, kuruosiantis dalyvių komandinius darbus.

Svečias iš Didžiosios Britanijos ves įvairias paskaitas apie filmų kūrimo subtilybes, padės dalyviams organizuoti komandinį filmavimo darbą ir sukurti galutinį produktą – trumpametražį filmą.

„Labai džiaugiuosi, kad stovykla šiemet peržengia tarpautines ribas. Stovyklos lektorius Mikel Irearte labai charizmatiška asmenybė, tikra energijos ir pozityvumo bomba, manau tai bus užkrečiantis pavyzdys jaunimui, tuo pačiu jis padės ir į savąjį gimtą miestą pažvelgti svečio akimis, padės atkreipti dėmesį į dalykus, kurie mums kartais atrodo savaime suprantami ir nematomi“, - pasakojo projekto „Filmuoju Kauną“ vadovė Gintarė Pranarauskaitė.

Stovykloje bus ir daugiau išskirtinių lektorių: kinematografijos specialistė Judita Ragauskaitė pristatys kameros darbą ir vaizdo galimybės, apšvietimo bei skirtingų filmavimo planų panaudojimą filmavimo aikštelėse.

KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto Audiovizualinių menų katedros vedėjas Vytautas Kederis pasakos apie garso takelio menines ir technines subtilybes, padės sukurti muzikinį scenarijų. Informacinių technologijų mokymų centre ITMC stovyklos dalyviai įgaus montavimo įgūdžių. Naudodamiesi profesionalia įranga ir dėstytojų pagalba gebės sumontuoti ir užbaigti savo kūrybinius projektus.

„Projektą „Filmuoju Kauną“ kartu su Kauno kino centro „Romuva“ savanoriais organizuojame jau trečius metus iš eilės, tad mokomės iš savo klaidų ir nuolat tobulėjame. Šiemet stovyklos programoje daugiau dėmesio skiriame montavimui ir garso takelio kūrimui, nes šiems dalykams vis pritrūkdavo laiko.

Nors ir skiriame daugiau laiko techniniams dalykams, nesinori per daug nuklysti ir nuo pačios projekto esmės – pabandyti pažvelgti kitaip į savo miestą, geriau jį pažinti. Tad ir toliau bendradarbiaujame su „Ekskurso“ komanda, kuri rengia specialias užduotis dalyviams po nepažintas Kauno miesto erdves“, - teigė Kauno kino centro „Romuva“ edukacinių programų koordinatorė G. Pranarauskaitė.

Į stovyklą moksleiviai kviečiami registruotis iki liepos 25 d. atsiųsdami anketą ir kūrybinę užduotį – video prisistatymą pasirinktu formatu ir žanru.

„Filmuoju Kauną“ stovyklos dalyviai kasmet susipažįsta su kino gimimu už kadro, įgyvendina savus projektus ir prisideda prie Kauno kino tradicijų kūrimo.

Detalesnė informacija apie dienos stovyklą čia.

Registracijos anketa čia.

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius