Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 22

Futbolo skandalistas Cantona filme vaidina pats save

„Tas, kuris bijo mesti kauliuką, niekada neišmes šešių“, – filosofišką citatą iš naujausio režisieriaus Keno Loacho filmo „Belaukiant Eriko“ mintyse sau kartoja kiekvienas šio filmo žiūrovas.
Filmas „Belaukiant Eriko“
Filmas „Belaukiant Eriko“ / Kadras iš filmo

Kanų kino festivalyje puikiai įvertintas filmas su humoru ir išmintingai pasakoja apie meilę, draugystę ir futbolą. Pagrindinė filmo žvaigždė – skandalingoji prancūzų futbolo legenda Ericas Cantona.

„Tikrai nesitikėjau, kad liūdno, rimto, provokuojamo ir dažnai politizuoto kino meistras Kenas Loachas išspirs pavydėtinai lengvą, šviesų, jautrų, optimistišką ir juokingą filmą apie jo didenybę futbolą ir nenumaldomą viltį, kaip svarbu laukti geresnio ir gražesnio rytojaus. Tai žaisminga komedija, kurią žiūrėdami nenustosite šypsotis ir išeisite namo užgrūdinti smagios nuotaikos. Kad tik daugiau būtų panašių filmų...“ – teigia filmą Kanuose matęs kino apžvalgininkas Edvinas Pukšta.

Lietuvoje Europos šalių kino forume „Scanorama” pristatyta komiška drama rodoma išskirtinai tik sostinės kino teatre „Pasaka”. Paprasti herojai ir nepaprasti jų draugai „Belaukiant Eriko” istorija sukasi apie paštininką Eriką, taip gyvenime nieko ypatinga ir nepasiekusį, tačiau nesugebantį pamiršti pirmosios meilės, su doram anglui įgimta aistra dievinantį futbolą ir kartais patraukiantį marihuanos dūmelį.

Būtent tuomet Eriką aplanko įsivaizduojamas draugas, su kuriuo herojai leidžiasi į pavojingiausią iš visų kelionių – po savo praeitį. Paštininką filme vaidina kino gerbėjams mažai žinomas aktorius Steve'as Evetsas, o įsivaizduojamo draugo vaidmenį režisierius patikėjo garsiam prancūzų futbolininkui, ilgametei komandos „Manchester United” žvaigždei Ericui Cantona. Šis futbolininkas išgarsėjo ne tik įvarčiais, neiškrintančiais iš geriausių pasaulio futbolo akimirkų dešimtukų, bet ir skandalingu elgesiu. „Kinas ir futbolas yra du labai panašūs žaidimai. Turi labai sunkiai dirbti ir rasti pasitikėjimo savimi tuo pasidžiaugti”, – žurnalistams pasakojo aktoriumi tapęs E.Cantona, filme vaidinantis save.

Futbolo žvaigždė taip pat palygino britų kino mohikaną Keną Loachą su buvusiu jo komandos „Manchester United” vadovu, seru Alexu Fergussonu: „Nors specialybės ir skiriasi, priemonės, kaip iš aktorių ar žaidėjų ištraukti maksimalų rezultatų, labai panašios.“

Režisieriaus sprendimas stiprybę perteikti per draugystę jo kūrybos gerbėjų per daug nenustebino – puikiai žinomos kino kūrėjo simpatijos futbolui ir komandai „Bath City“. Tačiau rimtas socialines temas dażniausiai gliaudantis K.Loachas nustebino gana lengva ir šilta istorija apie meilę ir draugystę, kaip ir apibūdinamas filmas „Belaukiant Eriko”.

„Šis filmas apie tai, kad įžymybės taip pat yra žmonės. Apie tai, kad kartu mes stipresni nei po vieną. Apie tai, kad svarbiausia niekada nepamiršti draugų ir tarpusavio solidarumo”, – teigia Kanų kino festivalio laureatas K.Loachas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius