Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 09

Galutinis JAV kino kritikų pasirinkimas – „Lūšnyno milijonierius“

Kritikai tarė paskutinį žodį ir tai – „Lūšnyno milijonierius“ (Slumdog Millionaire), kuris ketvirtadienį vakare susišlavė net penkis pagrindinius Kritikų simpatijų apdovanojimus (Critics' Choice).
Filmo režisierius priimta apdovanojimą.
Filmo režisierius priimta apdovanojimą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ši istorija apie neturtingos šeimos vaiką, kuris laimi televizijos žaidimą „Kas nori būti milijonieriumi?“ pripažinta geriausiu filmu, be to, pelnė apdovanojimus režisieriui Danny Boyle'ui, scenaristui Simonui Beaufoy, juostos žvaigždei Devui Pateliui ir kompozitoriui Allah Rakkhai Rahmanui.

„Nuostabu matyti, kokie dosnūs buvote mūsų filmui“, – sakė D.Boyle'as, kuris savo juostą pavadino meilės daina Mumbajui.

„Jūs tikrai pakvaišę, – užkulisiuose tęsė jis. – Jūs truputį, kaip ir indai, pakvaišę dėl filmų. Kai randate filmą, kuris jums patinka, tikrai dėl jo stengiatės.“

„Tamsos riteris“ (The Dark Knight) taip pat gavo porą trofėjų: geriausio veiksmo filmo ir geriausio antraplanio aktoriaus, kuriuo tapo Heathas Ledgeris. Žiūrovai atsistojo, kai filmo režisierius Christopheris Nolanas atsiėmė jau mirusio H.Ledgerio apdovanojimą.

„Negaliu leisti sau kalbėti už jį. Jo balsas buvo toks unikalus, koks ir originalus“, – sakė Ch.Nolanas ir pridūrė, kad darbas su šiuo aktoriumi „buvo vienas nuostabiausių potyrių, kuriuos bet kuris iš mūsų yra ar bus patyręs“.

„Jo indėlį į kiną reikėtų labai vertinti, – sakė režisierius. – Tad ačiū už šį įvertinimą.“

H.Ledgeris mirė 2007 metų sausį, atsitiktinai perdozavęs vaistų.

Du apdovanojimus gavo ir Seanas Pennas, kuris buvo pripažintas geriausiu aktoriumi ir pagerbtas su visu „Milko“ (Milk) aktorių kolektyvu.

S.Pennas sakė, kad jo pasirinkimas šiam vaidmeniui būtų tikrasis Harvey Milkas: „Jis turėjo tokią charizmą, kurios aktorius gali tik siekti.“

Su S.Pennu vaidinęs Joshas Brolinas kolegos įkūnytą politiką gėjų pavadino nuostabiausia visų laikų vaidyba.

„Milkas“ buvo gavęs aštuonias nominacijas, kaip ir „Keista Bendžamino Batono istorija“ , kuri negavo nė vieno apdovanojimo.

Geriausia antrojo plano aktore tapo Kate Winslet, vaidinusi „Skaitove“ (The Reader), o Anne Hathaway iš „Reičel išteka“ (Rachel Getting Married) ir Meryl Streep iš „Abejonės“ (Doubt) buvo paskelbtos geriausiomis aktorėmis.

„Meryl yra mano stabas, – užkulisiuose sakė A.Hathaway. – Laimėti su savo dievaite, su kuria buvau nominuota varžytis, yra nuostabu. Aš taip džiaugiuosi dėl jos ir labai džiaugiuosi dėl savęs.“

K.Winslet ir M.Streep į apdovanojimų teikimo ceremoniją neatvyko, kaip ir Bruce'as Springsteenas, kuris buvo apdovanotas už geriausią dainą – filmui „Imtynininkas“ (The Wrestler).

Geriausiu animaciniu filmu kritai paskelbė „WALL-E. Šiukšlių princo istoriją“ (WALL-E), o geriausia komedija – „Griaustinį tropikuose“ (Tropic Thunder).

„Yra daug apdovanojimų, o šis, mano nuomone, yra prasmingiausias, – sakė šio filmo scenaristas, režisierius ir žvaigždė Benas Stilleris. – Nesakau taip vien dėl to, kad tai vienintelis apdovanojimas, kuriam buvo nominuotas mūsų filmas.“

59 metų Richardui Gere'ui, kuris daug metų remia Tibetą ir kuriam buvo įteiktas Joelio Siegelio apdovanojimas už pramogų industrijos atstovo humanitarines pastangas, auditorija plojo atsistojusi.

„Aiškiai esu to nevertas“, – sakė R.Gere'as ir paragino auditoriją „visą tą energiją nukreipti Tibetui“.

Kritikų simpatijų apdovanojimus jau 14-ą kartą Santa Monikos salėje „Civic Auditorium“ įteikė Televizijos kino kritikų asociacija (Broadcast Film Critics Association), kuri vienija daugiau kaip 200 televizijos, radijo ir interneto kritikų iš Jungtinių Valstijų ir Kanados.

Sausio 3 dieną savo apdovanojimus įteikė Nacionalinė kino kritikų draugija (National Society of Film Critics), kuri geriausiu filmu netikėtai išrinko „Valsą su Baširu“ (Waltz With Bashir).

Geriausiu aktoriumi ir aktore ši laikraščiams rašančių kritikų draugija išrinko S.Penną ir filmo „Vėjavaikė“ (Happy-Go-Lucky) žvaigždę Sally Hawkins, kurie tapo favoritais prieš kitą mėnesį vyksiančią „Oskarų“ teikimo ceremoniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius