Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 07

Geriausiu filmu apie Lietuvos gamtą šiemet pripažintas Vyto Jankevičiaus „Rudens šauklių valdose“

2012-ųjų Petro Abukevičiaus vardo premija šįmet jau penktą kartą atiteko Vytui Jankevičiui, sukūrusiam dokumentinį filmą „Rudens šauklių valdose“.
Vytas Jankevičius
Vytas Jankevičius / LRT nuotr.

Penkerius metus filmuotame darbe atskleidžiamas ne tik Žagarės regioninio parko unikalumas, bet ir pasakojama apie vieno jo gyventojo – elnio – gyvenimą iki pat jo mirties, kai jį nušauna medžiotojas.

„Filmą kūriau ne vienerius metus, tinkamo kadro belaukiant teko praleisti ne vieną naktį medžiotojų bokšteliuose, o ryte, kai jau pradedi įžvelgti judančius žvėris, kameros dar negali naudoti, nes per tamsu...“, – sako filmo autorius, už ištvermę ir kūrybingumą apdovanotas 7,5 tūkst. litų premija.

P. Abukevičius premija kasmet pagerbiami geriausių filmų apie Lietuvos gamtą kūrėjai. Šių metų apdovanojimas – jau keturioliktasis.

Garsaus režisieriaus ir operatoriaus, gyvosios gamtos dainiaus Petro Abukevičiaus premiją 1998-aisiais įsteigė Aplinkos ir Kultūros ministerijos bei Lietuvos radijas ir televizija.

Premija kasmet teikiama LRT klube rugsėjo pradžioje, per P. Abukevičiaus gimtadienį. Tapti geriausiu metų filmu ir gauti premiją šiemet pretendavo 3 dokumentikos darbai. Vertinimo komisiją sudarė Kultūros ministerijos, Aplinkos ministerijos bei LRT atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius