Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 01

Holivudo statistika: kas penktas metų filmas – susijęs su anksčiau rodytomis kino juostomis

2011 metais į kino ekranus Holivudas išleidžia rekordinį skaičių filmų tęsinių, priešistorių ir „spin off“ – iš viso 27 filmus, kurie yra vienaip ar kitaip susiję su anksčiau rodytais filmais.
Filmas „Didžiosios motušės namai: obuolys nuo obels...“
Filmas „Didžiosios motušės namai: obuolys nuo obels...“ / Kadras iš filmo

Kino gerbėjai gali būti ramūs: deja vu, kuris šiemet aplankys dažną kino žiūrovą, nebus psichikos sutrikimas. Vienas didžiausių apie kiną rašančių portalų „Box Office Mojo“ apskaičiavo, kad šiemet kas penktas Holivudo filmas, pasirodysiantis kino teatrų ekranuose, yra arba anksčiau pasirodžiusių filmų tęsinys, arba priešistorė, kurios veiksmas vyksta iki anksčiau nufilmuoto filmo įvykių, arba „spin off“, t. y. filmas, kurio pagrindiniai herojai yra anksčiau matyti prieš tai rodytuose filmuose. Žinoma, visi šie nauji-seni filmai turės visiškai naują siužetą.

Ankstesnis rekordas – 24 filmai, vienokiu ar kitokiu būdu susijusių su anksčiau matytais filmais, buvo užfiksuotas 2004 metais. 2010-uosius išties būtų galima vadinti originalumo oaze. 2010 metais senų-naujų filmų buvo viso labo tik 19-a.

Tarp senų-naujų filmų šiemet rasime tokius hitus kaip „Transformeriai 3“, „Ratai 2“, „Iksmenai: pirmoji klasė“, „Piranijos 3D“ ir jau šį penktadienį Lietuvoje pradedamą rodyti komediją „Didžiosios motušės namai: obuolys nuo obels...“.

Devyni šių metų filmai bus jau antri tęsiniai, penki filmai bus trečios dalys arba, kaip juos neretai vadina, trilogijos. Kino ekranuose jau ketvirtą kartą pasirodo tokie perliukai kaip „Misija neįmanoma 4“, „Karibų jūros piratai: ant keistų bangų“. Dar penki filmai pasiekė solidų penktąjį lygį – „Greiti ir įsiutę 5“, „Batuotas katinas“, „Iksmenai: pirmoji klasė“, „Mikė Pūkuotukas“. Du pavadinimai: „Mapetai“ ir „Beždžionių planeta“ pasiekė net septintą lygį, o rekordininkas yra Haris Poteris pakilęs iki aukščiausio – aštuntojo – laiptelio.

„Holivudas dažniau nei bet kada anksčiau semiasi pagalbos iš praeities sėkmių“, – pažymi tinklalapio „Box Office Mojo“ direktorius. Tinklalapis taip pat prognozuoja, kad „Haris Poteris“ taps daugiausia uždirbusiu metų filmu ir pagal uždarbį, bet ne pagal žiūrovų skaičių aplenks legendinius „Žvaigždžių karus“.

„Didžiosios motušės namai: obuolys nuo obels...“ Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti jau kovo 4 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius