Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 12 18

Į kino teatrus atkeliauja naujas režisieriaus P.Sorrentino filmas „Silvio“

„Silvio Berlusconi yra „itališkumo“ archetipas ir per jį aš galiu papasakoti italų istoriją,“ – sako italų kino režisierius Paolo Sorrentino naujausiame savo filme „Silvio“ pasakodamas apie skandalingąjį politiką, jo santykius su artimaisiais, valdžios troškimą ir nesibaigiančius vakarėlius. Naujas serialo „Jaunasis popiežius“ ir filmų „Jaunystė“ bei „Didis grožis“ režisieriaus kūrinys Lietuvos kino teatrus pasieks sausio 4 d., rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kadras iš filmo „Silvio“
Kadras iš filmo „Silvio“

Milijardierius, žiniasklaidos magnatas ir ilgametis „A. C. Milan“ futbolo klubo savininkas Silvio Berlusconi yra ilgiausiai po karo ministro pirmininko pareigas ėjęs politikas, 2011 metais dėl sukeltos krizės atstatydintas iš pareigų. S.Berlusconi žinomas dėl savo potraukio gražioms moterims ir „bunga bunga“ vakarėlių savo vilose.

Visgi, filmas „Silvio“– ne apie politiką, nors ir vaizduoja 2006–2010 metų periodą, tarp S. Berslusconi antrosios ir trečiosios premjero kadencijos. Didelių ambicijų ir prabangių orgijų fone, S. Berlusconi vaizduojamas kaip sudėtinga asmenybė, ypač stebint jo ir antrosios žmonos Veronicos Lario santuokos griūtį.

„Silvio“ yra nei už, nei prieš Berlusconi,“ – sako režisierius. „Tai švelnus žvilgsnis į seno žmogaus silpnybes.“

S. Berlusconi filme vaidina ilgametis P. Sorrentino bendrakeleivis Toni Servillo, kartu su režisieriumi dirbęs „Oskarą“ pelniusiame filme „Didis grožis“. Toronto kino festivalyje duodamas interviu „Variety“ žurnalui, aktorius kalbėjo apie „Silvio“ norimą perteikti atmosferą: „Malonumo aspektas turi labai stiprią simbolinę prasmę filme. Tiek šiame filme, tiek gyvenime, Berlusconi į politikos pasaulį atvedė reginį, artimą pramogų pasauliui. Tam tikra prasme žmonės rinkosi ne kandidatą, o buvo suvilioti jo apgaulės meistrystės.“

Ambicijomis ir vakarėliais pulsuojančio naujausio P. Sorrentino filmo „Silvio“ išankstinė premjera – jau šį ketvirtadienį, gruodžio 20 d. „Forum Cinemas Vingis“. Lietuvos kino teatrus filmas pasieks iškart po Naujųjų metų, sausio 4 d.

VIDEO: Filmo „Silvio“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius