Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 02

Į pasaulio kino teatrus keliauja „Da Vinčio kodo“ priešistorės ekranizacija

Filme „Da Vinčio kodas“ (The Da Vinci Code) atskleidęs Katalikų Bažnyčios suregztą sąmokslą simbolių ekspertas Robertas Langdonas grįžta į didįjį ekraną kaip abejotinas Vatikano sąjungininkas rašytojo Dano Browno kito romano ekranizacijoje.
Kino teatras
Kino teatras / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.
Temos: 1 Priešistorė

Filmą „Angelai ir demonai“ (Angels & Demons), kaip ir ankstesnę juostą, režisavo Ronas Howardas, o aktorius Tomas Hanksas jame vėl sukūrė pagrindinį R.Langdono vaidmenį. Tačiau naujojo filmo veiksmas vyksta anksčiau negu „Da Vinčio kode“ vaizduojami įvykiai.

„Angelų ir demonų“ premjera pirmadienį įvyks viename Romos kino teatre, esančiame vos už pusantro kilometro nuo Vatikano.

Šiame filme vaizduojama, kaip R.Langdoną nusamdo Vatikanas po popiežiaus mirties ir keturių labiausiai tikėtinų jo įpėdinių pagrobimų.

Pagrindinis veikėjas keliauja po „Amžinąjį miestą“, atskleisdamas užšifruotus pėdsakus, vedančius prie jau kelis šimtmečius gyvuojančios slaptosios brolijos „Illuminati“.

„Jis nėra tas, kuriuo Vatikanas pasitiki - jis yra žmogus, kurio Vatikanui reikia“, - R.Howardas sakė filmo anotacijoje.

Aktorius Ewanas McGregoras sukūrė kitą centrinį vaidmenį - kamerlingo, kuris laikinai vadovauja Vatikanui po popiežiaus mirties, kol bus išrinktas jo įpėdinis.

„Jis save laiko žmogumi, kuris padarys bet ką, kad išgelbėtų Bažnyčią iliuminatų ir visa, kam jie atstovauja“, - sakė E.McGregoras.

JAV kino teatruose šis filmas bus pradėtas rodyti gegužės 15 dieną.

„Angelai ir demonai“ kol kas nesulaukė tokios griežtos Vatikano kritikos kaip 2005 metais pasirodęs filmas „Da Vinčio kodas“ ir 2006 metų kino juosta „Auksinis kompasas“, kuriame pagrindinius vaidmenis sukūrė aktoriai Nicole Kidman ir Danielis Craigas.

„Šio klausimo dramatizavimas būtų nepageidaujama „Angelų ir demonų“ reklama, - arkivyskupas Velasio De Paolisas sakė duodamas interviu Italijos dienraščiui „La Stampa“. - Pasistenkite nežaisti jų (primetamo) žaidimo.“

„Da Vinčio kodas“ papiktino Vatikaną ir kai kuriuos katalikus, nes šio filmo siužete keliama versija, kad Jėzus Kristus vedė Mariją Magdalietę, susilaukė su ja sūnaus ir pradėjo karališkąją giminę, kurią šimtmečius dangstė Katalikų Bažnyčia.

Krikščionys tiki, kad Jėzus niekada nebuvo vedęs, buvo nukryžiuotas ir prisikėlė po mirties.

Nepaisant su „Da Vinčio kodu“ susijusių skandalų ir kritikos, kurių šis filmas susilaukė po premjeros Kanų kino festivalyje, kontroversiška kino juosta pasaulyje uždirbo daugiau nei 750 mln. dolerių ir patvirtino posakį, jog jokia reklama negali būti bloga.

Romos arkivyskupija buvo uždraudusi „Angelų ir demonų“ scenas filmuoti istorinėse bažnyčiose, todėl filmo kūrėjai buvo priversti jų interjerus atkurti Los Andželo kino studijose.

JAV Katalikų religinių ir pilietinių teisių lygos pirmininkas Billas Donahue apkaltino D.Browną ir R.Howardą „apjuodinus Katalikų Bažnyčią neįtikėtinais prasimanymais“.

R.Howardas atsakydamas pareiškė, kad jis nėra nusiteikęs prieš katalikybę, o naujasis filmas taip pat nėra prieš ją nukreiptas.

„Leiskit man pasisakyti šiek tiek kontroversiškai: tikiu, kad katalikams, taip pat daugumai Bažnyčios hierarchų, šis filmas patiks toks, koks yra: jaudinanti misterija, kurios veiksmas vyksta stulbinamo grožio Romoje“, - sakoma režisieriaus pranešime, kuris buvo paskelbtas naujienų tinklalapyje „The Huffington Post“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius