-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 01

Igno Jonyno „Nematomai“ – du apdovanojimai iš San Sebastiano festivalio

Filmo „Lošėjas“ režisierius Ignas Jonynas praėjusį savaitgalį vykusio tarptautinio San Sebastiano festivalio apdovanojimų ceremonijoje už dar tik kuriamą filmą „Nematoma“ pelnė du „Glocal in Progress“ įsteigtus prizus – apdovanojimą, skirtą užbaigti postprodukcijos stadijoje esantį filmą, bei 10 tūkst. eurų piniginį prizą.
Ignas Jonynas ir Kristina Ramanauskaitė
Ignas Jonynas ir Kristina Ramanauskaitė / „Kino pavasario“ nuotr.

„Buvo gera sugrįžti į San Sebastianą ir pristatyti filmą, prabylantį apie įvairias aklumo formas šiandienos pasaulyje, kuris tarsi iškelia reikalavimą viską pamatyti ir visada būti matomu. Tikiu, kad ši istorija, kurioje susipina nusikaltimo ir tiesos regimybės temos, savo žiūrovus atras tiek Lietuvoje, tiek ir kitose pasaulio vietose“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas Ispanijoje apdovanotas I.Jonynas.

„Glocal in Progress“ konkursas yra skirtas populiarinti nedominuojančių kalbų kiną, jame negali varžytis Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Ispanijoje ir Rusijoje kuriami filmai.

„Kino pavasario“ nuotr./San Sebastiano Industrijos apdovanojimai
„Kino pavasario“ nuotr./San Sebastiano Industrijos apdovanojimai
„Kino pavasario“ nuotr./San Sebastiano festivalio apdovanojimai
„Kino pavasario“ nuotr./San Sebastiano festivalio apdovanojimai

„Glocal in Progress“ konkursantų filmai specialiuose seansuose rodomi potencialiems partneriams iš viso pasaulio: prodiuseriams, platintojams, pardavimo agentams, festivalių programų sudarytojams ir kitiems kino ekspertams.

Bendras Lietuvos, Latvijos ir Ukrainos gamybos filmas „Nematoma“ kuriamas penkerius metus. „Glocal in Progress“ piniginis prizas, režisieriaus teigimu, paspartins filmo užbaigimo etapą.

Viliamasi, kad ir „Nematoma“ pasaulinė premjera įvyks A klasės festivalyje, o Lietuvos žiūrovai filmą išvys kitų metų pabaigoje. Jį numato platinti „Kino Pavasaris Distribution“, dirbę su tokiais lietuvių filmais kaip „Šventasis“, „Amžinai stilingos“, „Nematomas frontas“.

Šiuolaikinės neo-noir estetikos „Nematoma“ pasakoja apie Joną (vaid. Dainius Kazlauskas), kuris apsimeta neregiu, kad patektų į TV šokių projektą. Čia su jam skirta šokiu partnere Saule (vaid. Paulina Taujanskaitė) tampa populiariausia šou pora. Tuo pat metu iš įkalinimo įstaigos paleidžiamas Vytas (vaid. Darius Bagdžiūnas) su kuriuo Joną sieja dramatiški praeities įvykiai. Vytas sprendžia dilemą – atkeršyti ar įrodyti savo tiesą.

„Kino pavasario“ nuotr./Filmas „Nematoma“
„Kino pavasario“ nuotr./Filmas „Nematoma“

Kriminalinės dramos „Nematoma“ scenarijus buvo rašytas drauge su filosofu Kristupu Saboliumi.

Užsienio publikai ir prestižinio San Sebastiano festivalio žiūrovams I.Jonyno pavardė jau žinoma – čia 2013 metais įvyko režisieriaus pilnametražio debiuto „Lošėjas“ pasaulinė premjera. Taip „Lošėjas“ tapo pirmuoju Baltijos šalių vaidybiniu filmu, pristatytu šiame festivalyje.

Užsienio festivaliuose apdovanota makabriška istorija apie paramedikus, lošiančius iš žmonių gyvybių, Lietuvoje laimėjo 6 „Sidabrines gerves“, tarp jų, – ir už geriausią filmą bei režisūrą.

2014 metais „Lošėjas“ šalies kino teatruose buvo vienas lankomiausių filmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius