-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 22

„Imtynininkas“ gavo tris nepriklausomo kino apdovanojimus (video)

„Imtynininkas“ (The Wrestler) šeštadienį per nepriklausomo kino apdovanojimų „Spirit Awards“ įteikimo ceremoniją nokautavo varžovus ir gavo net tris statulėles, įskaitant geriausio pilnametražio meninio filmo apdovanojimą.
Darrenas Aronofskis ir Mickey Rourke'as
Darrenas Aronofskis ir Mickey Rourke'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šie apdovanojimai vadinamo nepriklausomo kino „Oskarais“. „Imtynininko“ žvaigždė Mickey Rourke'as už savo sugrįžimą su pagrindiniu vaidmeniu gavo geriausio aktoriaus apdovanojimą. Prancūzų operatorė Maryse Alberti už savo darbą šiame filme taip pat buvo pagerbta apdovanojimu.

Holivudo „blogasis berniukas“ M.Rourke'as, kurio karjera buvo nutrūkusi ne vieniems metams, dabar sugrįžo į dėmesio centrą, o šeštadienį dalis auditorijos didžiulėje palapinėje viename Santa Monikos paplūdimyje jam plojo atsistojusi.

Į lūpas pabučiavęs filmo režisierių Darreną Aronofsky 56 metų aktorius pasakė padriką kalbą, kurioje prisiminė, kaip prieš dešimtmetį jį buvo areštavusi vietos policija, paragino Holivudą suteikti dar vieną progą jo draugui Ericui Robertsui ir sunkiai tramdydamas ašaras pakalbėjo apie neseniai nugaišusį savo čihuahua šunelį Loki.

D.Aronofsky savo ruožtu žurnalistams užkulisiuose sakė, jog viliasi ir vėl dirbti su M.Rourke'u.

„Juokavau su juo, kad palauksiu penkerius metus, kol jis vėl susimaus, o tada grįšiu ir vėl jį atrasiu“, – sakė jis.

M.Rourke'as ir „Milko“ (Milk) žvaigždė Seanas Pennas, kuris „Spirit Awards“ ceremonijoje nedalyvavo, yra pagrindiniai pretendentai į šiemetinius „Oskarus“, kurie bus įteikti sekmadienį vakare.

Ne vieną nepriklausomo kino apdovanojimą taip pat gavo „Milkas“ – už Jameso Franco, kuris suvaidino Milko meilužį, antrojo plano vaidmenį ir už pirmąjį Dustino Lance'o Blacko scenarijų.

D.L.Blackas žurnalistams sakė, kad gėjams ir lesbietėms reikia vėl prisistatyti savo bendruomenėms, kad būtų užkirstas kelias tokioms nesėkmėms kaip neseniai Kalifornijoje įvykęs balsavimas, kuriuo buvo blokuotos gėjų santuokos.

„Tikrai tikiu, kad Amerika myli gėjus ir lesbietes. Jie tiesiog galėjo mūsų dar nesutikti“, – pridūrė jis.

D.L.Blackas sekmadienį taip pat varžysis dėl vieno iš aštuonių „Oskarų“, kuriems nominuotas „Milkas“.

„Esu svajotojas, tad manau, kad gerai pasirodysime“, – sakė D.L.Blackas.

„Vikė Kristina Barselona“ (Vicky Cristina Barcelona) taip pat laimėjo porą apdovanojimų – už režisieriaus Woody Alleno scenarijų ir ispanų aktorės Penelope Cruz antrojo plano vaidmenį.

Ceremonijos vedėjas, britų komikas Steve'as Cooganas juokavo, kad W.Alleno garbei bus įsteigta nauja kategorija – „geriausio veiksmo "mergina ant merginos“, apibūdinamo kaip menas“.

Geriausio režisieriaus apdovanojimas atiteko Tomui McCarthy – už filmą apie nelegalius imigrantus „Lankytojas“ (The Visitor), o geriausio dokumentinio filmo apdovanojimas buvo paskirtas „Žmogui ant lyno“ (Man on Wire), kuris pasakoja apie prancūzą Philippe'ą Petit, 1974 metais perėjusį lynu, ištemptu tarp Pasaulio prekybos centro dangoraižių Niujorke.

„Jūs žinot, kas man tą filmą būtų padarę kiek geresnį – jei būtumėt nukritęs“, – sakė jam S.Cooganas.

„Spirit Awards“, kurie teikiami jau 24 metus, pagerbiami mažo biudžeto amerikiečių filmai, remiantis tokiais kriterijais kaip originalumas, provokuojanti tema ir nepriklausomo finansavimo laipsnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius