Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 08

„Išeities kodo“ režisierius slepia, kad yra dainininko Davido Bowie sūnus

Duncanas Jonesas, prieš porą metų pristatęs itin sudėtingo scenarijaus filmą „Mėnulis“ (Moon) šiuo metu pristatinėja dar vieną painų trilerį „Išeities kodas“, jau šį savaitgalį pasirodysiantį ir Lietuvos kino teatruose. Režisierius teigia niekada nekursiantis lengvų ir iškart vos išėjus iš salės pamirštamų juostų. Ir nenuostabu – gimęs tikroje menininkų šeimoje jis įprato gyventi kitokiame pasaulyje, kitokiuose namuose su kitokiais žmonėmis.
Kadras iš filmo „Išeities kodas“
Kadras iš filmo „Išeities kodas“ / „AcmeFilm“ nuotr.

39-erių D.Jonesas – žymaus dainininko bei aktoriaus Davido Bowie sūnus, kurį pagimdė pirmoji žvaigždės žmona Angela. Po tėvų skyrybų vaikas gyveno su tėčiu ir prisipažįsta, kad jo gyvenimas tikrai nebuvo rožėmis klotas. Apie savo jaunystę, naujausią trilerį „Išeities kodas“ ir apskritai kiną jis papasakojo specialiame interviu. 

Kodėl jūs slėpėte, kad esate žymaus dainininko sūnus?

Mes daug keliavome. Kai pagaliau tėvas nusprendė leisti mane į mokyklą Šveicarijoje, aš ten nepritapau ir padariau pertrauką. Po to gavau pasiūlymą studijuoti Amerikoje. Vėliau viską mečiau ir klajojau paskui meilę. Paskui, kai išsiskyrėme, grįžau pas tėtį ir pasinėriau į kino pasaulį. Šis man duodavo skaityti mokslinę literatūrą, vakare bent porą valandų praleisdavau su knyga. Todėl fantastika teka mano venomis. Pirmiausia padirbau su reklamomis, vėliau pradėjau ieškoti pilnametražių filmų režisieriaus darbo. Nenorėjau, kad visi mane vertintų pagal tai, ką nuveikė garsusis Davidas Bowie, todėl bandžiau tai slėpti.

Daugelis turbūt nesistebi, kad kuriate ne romantines komedijas?

Kai augi su tokiu tėvu, kuris kitiems atrodo šiek tiek išprotėjęs, nieko kito ir negali tikėtis.

Kokio filmo, kuris jau parodytas, režisieriumi norėtumėt būti buvęs?

Siaubingai Quentinui Tarantino pavydžiu juostos „Negarbingi šunsnukiai“. Mano manymu, tai vienas geriausių pastarojo meto filmų. Ir net nesijuokdamas galiu pasakyti, kad jį būčiau padaręs dar geriau nei kolega.

O kaip nusprendėte kurti intelektualų trilerį „Išeities kodas“?

„Išeities kodo“ scenarijus į mano rankas pateko iš aktoriaus Jake`o Gyllenhaalo (jam ir atiteko pagrindinis vaidmuo). Susitikome su aktoriumi per „Mėnulio“ premjerą ir jis man tiesiog į rankas įbruko didžiulę lapų kupetą, sakė, kad norėtų su manimi dirbti. Perskaičiau pirmus dešimt puslapių ir pasakiau, kad pastatysiu šį filmą. Vėliau, kai perskaičiau pabaigą, supratau, kad scenarijų teks truputį pakoreguoti (juokiasi).

Jau šį savaitgalį Lietuvos kino teatruose pasirodysiantis filmas „Išeities kodas“ pasakoja istoriją apie vyrą, kuris gali įsibrauti į kito žmogaus kūną likus 8 minutėms iki jo mirties. Kaip jam seksis gelbėti Čikagą nuo didžiulės katastrofos, persikūnijant vis į kitą žmogų rinkti itin svarbią informaciją ir dėlioti sudėtingą kriminalinę mozaiką galėsime sužinoti jau netrukus. O kol kas siūlome pažiūrėti filmo anonsą:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius