Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 27

Įsibėgėjant Irano kino savaitei Vilniuje vieši filmų autoriai

Įsibėgėjanti pirmoji Irano kino savaitė intriguoja pažintimi ne tik su mūsų akiai vis dar egzotišku Irano kinu, bet ir jo autoriais.
Irano kino savaitės atidarymas
Irano kino savaitės atidarymas / V.Petrikaitės nuotr.

Pirmadienio vakarą į Vilnių atvykę iraniečiai nekantrauja susitikti su „Skalvijos“ kino centro žiūrovais.

Rugpjūčio 29 d., trečiadienį, 19.20 val., kino mėgėjus pašnekesiui kviečia aktorius Hamid Farokhnejad. Jis atliko pagrindinį vaidmenį filme „Prarasta tiesa“ (“The Lost Truth“, rež. Mohammad Ahmadi, 2008 m.).

Juostos herojui tenka nelengva dalia – artimiausiems šeimos nariams žuvus avarijoje jis yra priverstas atrasti jėgų ir gyventi toliau.

Kino režisieriaus, scenaristo ir prodiuserio duonos ragavęs H. Farokhnejad ne kartą už savo vaidmenis buvo apdovanotas didžiausiame Teherano filmų festivalyje „Fajr“, įvertintas Maskvos kino festivalyje bei Tarptautiniame Karlovy Vary filmų festivalyje.

Rugpjūčio 30 d., ketvirtadienį, 18. 50 val. pažintį su Lietuvos žiūrovais tęs filmo „Sniegas ant įkaitusio skardinio stogo“ (“Snow on a Hot Tin Roof“, 2011 m.) režisierius Hadi Karimi.

Dramaturgo Tennessee Williamso kūrybos gerbėjai jau greičiausiai suprato, kad šis filmas – tai aliuzija į žymią jo pjesę „Katė ant įkaitusio skardinio stogo“. Po mįslingos poeto mirties į jo namus susirinkę artimieji įsivelia į vaidus ir nesutarimus.

Susidaryti platesnį įvaizdį ne tik apie Irano kiną, bet ir šios šalies kultūrinį mentalitetą, pasaulėvaizdį padės Ieva Koreivaitė, Vilniaus Universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto doktorantė.

Irano sostinėje gyvenusi ir studijavusi I. Koreivaitė su „Skalvijos“ žiūrovais susitiks rugpjūčio 28 d., antradienį, 17 val. prieš filmo „Mėnesienoje“ (rež. Seyedas Reza Mirkarimi, „Under The Moonlight“, 2000 m.) seansą.

Irano kino savaitę rengia „Skalvijos“ kino centras, bendradarbiaudamas su Irano ambasada Lenkijoje bei Irano Vizualiųjų medijų institutu. Ji tęsis iki rugpjūčio 30 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius