Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 10

Jamesas Cameronas antrą kartą dėl „Titaniko“ drabstomas purvais

Režisierius Jamesas Cameronas skuba nutildyti skeptikus, manančius, jog nederėjo garsiojo „Titaniko“ konvertuoti į 3D formatą ir antrąkart išleisti į paskutinę kelionę.
Režisierius Jamesas Cameronas
Režisierius Jamesas Cameronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Cameronas gina filmą, tvirtindamas, jog šį poelgį laiko teisingu ir savaime suprantamu sprendimu.

Žiniasklaida, sužinojusi, jog režisierius į 3D formatą ketina konvertuoti meilės simboliu tapusį filmą, puolė jį kaltinti noru pasipelnyti. Pats J. Cameronas griežtai neigia šį faktą.

„Artėjant laivo katastrofos šimtmečiui, manau, kad būtų teisinga dar kartą parodyti šį filmą. Noriu, kad jį pamatytų tie, kurie apie šį filmą nėra girdėję. Tie, kas niekada nėra matę „Titaniko“ dideliame ekrane, ir tie, kurie nori atgaivinti 1997-aisiais išgyventas emocijas“, – emocingai kalbėjo režisierius, šiuo metu besiruošiantis filmuoti filmo „Įsikūnijimas“ tęsinius, kurie kino ekranus turėtų pasiekti 2014 ir 2015 metais.

Režisierius sako nebijantis kino kritikų ir žiūrovų kaltinimų, neva, jis filmą 3D pristato komerciniais tikslais.

„Puikiai pamenu, kad prieš šešiolika metų kino studijos„20th Century Fox“ vadovas atvirai mane pavadino bepročiu, sakydamas, jog jau sukurta galybė filmų, pasakojančių apie „Titaniko“ katastrofą. Jis manė, jog šis kino projektas žlugs net neįpusėjęs. Tuomet purvais mane drabstė ir kino kritikai. Vienas jų, dar tik filmuojamą „Titaniką“, išvadino seilėta muilo opera. Kitas įžiūrėjo, jog iš laivo katastrofos bandau sukurti „Terminatorių“. Tai tęsėsi tol, kol filmas nesusižėrė vienuolikos „Oskarų“, o jo pajamos neperkopė vieno milijardo JAV dolerių ribos“, – pasakojo J. Cameronas, tvirtai įsitikinęs, jog filmo sėkmę parodys laikas.

VIDEO: James Cameron Gives A Deeper Look Into Titanic 3D
Filmo „Titanikas“ konvertacija į 3D formatą kainavo 18 milijonų JAV dolerių, užėmė 60 savaičių, o su projektu darbavosi net 300 žmonių. Kiekvieno filmo kadro apdirbimą griežtai kontroliavo J. Cameronas ir filmavimo grupės, 1997-aisiais kūrusios „Titaniką“, nariai. Kūrėjai prisipažino, kad sunkiausia buvo konvertuoti masines scenas, kuriose dalyvavo tūkstančiai statistų.

„Tai – velniško kruopštumo reikalaujantis darbas, – sakė J.Cameronas, pridūręs, jog dirbo su geriausiai šiuos reikalus išmanančia kompanija. Konvertuojant filmą dirbo trys šimtai „Stereo D“ žmonių. Šią įmonę išrinkome iš septynių kitų, dirbančių su 3D konvertacijomis. Esu įsitikinęs, jog išsirinkome teisingai.“

Į paskutinį pasiplaukiojimą Atlantu legendinis „Titanikas“ Lietuvoje ir pasaulyje išplauks jau balandžio 13 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius