Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 19

Japonijos animacijos grandas Hayao Miyazaki kurs naują filmą

„Oskaru“ apdovanotam Japonijos animacijos grandui Hayao Miyazaki, 2013-aisiais paskelbusiam savo karjeros pabaigą, pensininko gyvenimas akivaizdžiai ne prie širdies – jis nusprendė, kad kurs naują filmą, penktadienį paskelbė jo studija.
„Oskaru“ apdovanotas Japonijos animacijos grandas Hayao Miyazaki
„Oskaru“ apdovanotas Japonijos animacijos grandas Hayao Miyazaki / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Japonija Animacija

„Miyazaki nusprendė atšaukti savo pensiją ir sukurti ilgametražį animacinį filmą“, – sakoma prodiusavimo bendrovės „Studio Ghibli“ tinklapyje paskelbtoje žinutėje.

Studija nurodė, kad 76 metų režisierius rado filmo vertą temą, bet pridūrė: „Šis filmas jam tikrai bus paskutinis, atsižvelgiant į jo amžių.“

Tarp pasaulyje H.Miyazaki išgarsinusių darbų yra animacinės juostos „Princesė Mononokė“ (Princess Mononoke/Mononoke-hime)“ ir „Šihiros nuotykiai dvasių pasaulyje“ (Spirited Away/Sen to Chihiro no Kamikakushi). Jos padėjo didžiulį pripažinimą savo šalyje pelniusiam animacinio kino kūrėjui užmegzti ryšį su platesne auditorija.

„Šihiros nuotykiai“ 2003 metais pelnė „Oskarą“ kaip geriausia animacinė juosta ir tapo pirmuoju šioje kategorijoje laimėjusiu filmu. Be to, jis laimėjo Berlyno tarptautinio kino festivalio „Auksinį lokį“ ir kelis kitus svarbius apdovanojimus.

H.Miyazaki karjera prasidėjo 1963 metais. 1979-aisiais jis sukūrė pirmąjį savo ilgametražį filmą – „Kaliostro pilis“ (Castle of Cagliostro/Rupan Sansei: Kariosutoro no Shiro).

Režisierius buvo liaupsinamas kritikų ir įgijo daugybę gerbėjų, kai 1984-aisiais išleido „Nausikają iš Vėjų slėnio“ (Nausicaa of the Valley of the Wind/Kaze no Tani no Naushika) ir kartu su kitais įkūrė „Studio Ghibli“, tapusią viena iš svarbiausių Japonijos animacijos studijų.

Vėliausias šio režisieriaus filmas „Vėjas kyla“ (Kaze Tachinu) buvo išleistas 2013-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius