Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 28

Jausminga dviejų moterų meilės istorija prancūzų – belgų dramoje „Vasara“

Pagrindinėje šių metų „Šeršėliafam“ programoje galima išvysti ir prancūzų-belgų romantinę dramą „Vasara“ (La belle saison, 2015). Filmo režisierė Catherine Corsini sugebėjo meistriškai įpinti dviejų merginų meilės istoriją į istorinį kontekstą, kuomet moterys dar tik pradėjo kovą už savo teises ir galimybę pasirinkti, ką mylėti. Filmą pristato Prancūzų institutas Lietuvoje.
Jausminga dviejų moterų meilės istorija prancūzų – belgų dramoje „Vasara“
Jausminga dviejų moterų meilės istorija prancūzų – belgų dramoje „Vasara“ / Filmo stop kadras

Filmas nukelią į 1971-ųjų Prancūziją, kuomet didžiuosiuose šalies miestuose tik įsibėgėjo feministiniai judėjimai. Iš kaimo pietų Prancūzijoje kilusi Delfina (akt. Izïa Higelin) atvyksta į Paryžių ir netikėtai susipažįsta su feministe kovotoja Karole (akt. Cécile De France).

Dvi jaunos merginos greitai susidraugauja ir Delfina įsitraukia į Karolės bei kitų merginų organizuojamos aktyvizmo grupės veiklą. Tiesa, platoniška merginų draugystė netrunka virsti romantiškais santykiais, kurie apverčia Delfinos gyvenimą aukštyn kojomis.

VIDEO: LA BELLE SAISON - Official HD Trailer (2016)

Kuomet po tėtį ištikusio insulto Delfina turi grįžti į kaimą padėti savo mamai rūpintis ūkiu, Karolė palieka savo vaikiną Manuelį (akt. Bengamin Bellecour), ispanų mokytojos darbą ir išvyksta paskui ją. Tačiau merginų santykiai konservatyvioje provincijos visuomenėje, kurioje dominuoja vyrai nesiklosto taip gerai, kaip jos norėtų. Merginos turi slapstytis nuo kaimo žmonių, o labiausiai – nuo savo sergančiu vyru ir ūkiu besirūpinančios Delfinos mamos, kuriai žinia, jog jos dukra yra lesbietė, būtų nepakeliama.

Filmo „Vasara“ premjera įvyko Tarptautiniame Lokarno kino festivalyje Šveicarijoje, kuriame jis gavo „Variety Piazza Grande“ apdovanojimą. Tuo tarpu Prancūzijos „Lumières“ apdovanojimuose filmas buvo įvertintas už muziką – filmo kompozitorius Grégoire Hetzel nuskynė laurus už geriausią muziką.

Filmas rodomas Tarptautinio moterų filmų festivalio „Šeršėliafam“ metu lapkričio29 d. Kaune, T.Ivanausko muziejuje (seansas perkeltas iš kino teatro „Romuva), gruodžio 1 d. „Kultūros fabrike“ Klaipėdoje bei lapkričio 29 ir gruodžio 3 dienomis kino teatre „Pasaka“, Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius