Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 08

JAV kino kritikai Kirsten Dunst ir Bradą Pittą išrinko geriausiais metų aktoriais

Amerikos kino kritikų draugija šeštadienio vakarą psichologinę dramą apie pasaulio pabaigą „Melancholija“ išrinko geriausiu metų filmu. Šios kino juostos žvaigždė Kirsten Dunst įvardyta kaip geriausia metų aktorė, o Bradas Pittas išrinktas geriausiu metų aktoriumi už savo darbą dramoje apie beisbolo pasaulį „Žmogus pakeitęs viską“ („Moneyball“) ir filme „Gyvenimo medis“, praneša Reuters.com.
Kadras iš filmo „Melancholija“
Kirsten Dunst filme „Melancholija“ / „Scanoramos“ festivalio organizatorių nuotr.

Larsas von Trieras pralaimėjo geriausio režisieriaus titulą kolegai Terrence'ui Malickui, režisavusiam filmą „Gyvenimo medis“, kuris taip pat įvertintas už geriausią kinematografiją.

Geriausiais antrojo plano aktoriais JAV kritikai išrinko Albertą Brooksą ir Jessicą Chastain, kurių darbai jau buvo įvertinti kitų kritikų ankstesniuose metų apdovanojimuose.

Svarbiausiųjų pretendentų į „Oskarus“ gretose įvardytas filmas „Artistas“, o geriausiu užsienio kūrėjų darbu išrinktas Irano filmas „Išsiskyrimas“ („A Separation“), pasakojantis apie porą, kuri sprendžia, ar palikti savo gimtąją šalį. Ši kino juosta taip pat pelnė prizą už geriausią scenarijų.

Kino kritikų nuomone, Wernerio Herzogo 3D kino juosta „The Cave of Forgotten Dreams“, kuri buvo rodyta šių metų „Kino pavasaryje“, yra geriausias metų dokumentinis filmas.

JAV kritikų apdovanojimai padeda nulemti prestižinių Akademijos apdovanojimų laureatus, paskutinį vasario sekmadienį pelnysiančius „Oskaro“ statulėles.

Kadras ia filmo/Bradas Pittas dramoje Žmogus, pakeitęs viską
Kadras iš filmo/Bradas Pittas dramoje „Žmogus, pakeitęs viską“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius