-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 04 13

Jei manote, kad esate matę vandenyną, tuomet... (video)

...tuomet tai buvo tik jo lašas. Būtent taip yra pristatomas bendras kompanijos „Disneynature“ bei filmo „Migruojantys paukščiai“ režisierių Jacques Perrino ir Jacques Cluzaudo dokumentinis filmas „Gyvasis vandenynas“ (angl. „Oceans“).
Filmas „Gyvasis vandenynas“
Filmas „Gyvasis vandenynas“ / Kadras iš filmo

Šįkart prancūzų kilmės kūrėjai nusprendė pasinerti giliai į vandenyną tam, kad žmonijai atskleistų ten glūdinčios gyvybės paslaptis. Net 75 proc. mūsų žemės paviršiaus dengia vandenynai, kurie glaudžia begales gyvūnų: jie tapo namais ne tik įvairiausioms žuvims, jūriniams žinduoliams ir keistiems bestuburiams, bet ir nesuskaičiuojamoms rūšims paukščių bei žemės gyvūnų.

Tai jau antrasis toks didelis „Disneynature“ inicijuojamas projektas gamtos tematika per pastaruosius trejus metus. 2007-aisiais visame pasaulyje didelio pasisekimo sulaukęs filmas „Žemė“ (angl. „Earth“) netruko sulaukti ir tęsinio, kurio filmavimo darbai truko net šešis metus. O pasakotojo vaidmens ėmėsi net pats Džeimsas Bondas – Pierce‘as Brosnanas.

Pati kompanija „Disneynature“ neapsiriboja vien tik prisidėjimu prie šio filmo kūrybos, jie taip pat nusprendė paaukoti koralinių rifų išgelbėjimui. O paaukota suma priklausys nuo to, kiek viso žiūrovų pamatys filmą pirmąją jo rodymo savaitę.

Filmo „Gyvasis vandenynas“ premjera daugumoje pasaulio šalių pasirinkta balandžio 22-oji, pasaulinė Žemės diena, tačiau Lietuvos žiūrovai šį filmą galės išvysti jau anksčiau – jau nuo šio penktadienio, balandžio 16 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius