Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 23

Jeigu nusibodo Kalėdų vajus: 7 įtraukiantys nešventiniai filmai, kuriems dar neturėjote laiko

Visi sąrašai apie filmus žiūrėjimui per Kalėdas būna a) iš filmų apie pačias Kalėdas, b) iš filmų, skirtų mažiems vaikams, arba c) iš Kalėdinių filmų, skirtų mažiems vaikams. O aš per šventinį periodą, kai atsiranda daugiau laisvų vakarų, visuomet ieškau kaip tik nekalėdinių filmų, kurie tiktų žiūrėjimui ne su mažais vaikais, bet su vyresniais tėvais.
„Kulkų ekspresas“
„Kulkų ekspresas“ / Vida Press nuotr.

Vadinasi, jokios politikos, nes prasidės ginčai. Jokio eksperimentavimo su kino forma, nes reikia paprasto, malonaus vakaro. Jokių sekso scenų, nes nejauku. Ir tikrai nieko slogaus. Svarbiausia – turi būti pakankamai veiksmo ar bent jau intrigos.

1

„Įsikūnijimas. Vandens kelias“

Jamesas Cameronas pagaliau sugrįžta prie savo mėlynųjų žmonių sagos. Antroji „Įsikūnijimo“ dalis kurta taip ilgai, apie ją režisierius priplepėjo tiek daug, kad ji jau buvo virtusi savotišku pokštu. Bet kino industrijoje sakoma – niekada nesilažink prieš Jamesą Cameroną. Sugrįžęs „Įsikūnijimas“ renkasi puikias recenzijas ir didžiulį pelną. Tokio reginio kine, sakoma, seniai nebuvo.

Pirmojoje dalyje į Pandorą atvykęs Džeikas tęsinyje jau tapęs vietinių Na‘vi nariu, yra čia sukūręs šeimą ir tapęs daugiau Na‘vi nei žmogumi. Užkariautojai iš Žemės anąkart jau nuvyti, bet visi puikiai supranta, kad jie grįš. Ir Na‘vi tam turi būti pasiruošę.

„Įsikūnijimo“ pasaulis tikrai tinka šeimoms – jo stiprybė ir vėl yra ne sudėtingas siužetas ar labai gilios idėjos, bet efektai. Ateini mėgautis vaizdu.

Originalus pavadinimas

„Avatar. The Way of Water“;

Kada

Kino teatruose.

2

„Glass Onion: ištrauktų peilių detektyvas“

„Netflix“ antroji „Ištrauktų peilių“ dalis pasirodo pirmąją Kalėdų dieną. Tai yra puikus platformos sprendimas, nes būtent tokį filmą norisi žiūrėti šventiniu periodu – įtraukiantis savo paslaptimi, komiškas personažais, verčiantis iki pabaigos kelti savo versijas, kas iš tiesų nutiko. Tęsinio recenzijos sako, kad „Glass Onion“ yra netgi įdomesnis už originalą. Kurį, beje, taip pat verta pažiūrėti ieškant ko nors lengvo (rasti „Ištrauktus peilius“ galite „Žmonės Cinema“ platformoje).

Kaip ir pirmojoje dalyje, dėmesį čia traukia detektyvas Benoit Blancas (vaidinamas sąmoningai save šiek tiek parodijuojančio eks Džeimso Bondo – Danielio Craigo). Kaip ir pirmojoje dalyje, jis atvyksta spręsti nusikaltimo į nepaprastai turtingo žmogaus vidinį ratą. Kaip ir pirmojoje dalyje, vienos paslapties režisieriaus Rianui Johnsonui neužtenka – jis vieną mįslę įvelka į kitą kol pats nebežinai, kaip tave apmaus. Žinai tik, kad tikrai apmaus.

Originalus pavadinimas

„Glass Onion: A Knives Out Mystery“;

Kur

„Netflix“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius