Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 06

Johnas Woo „Auksiniu liūtu“ pagerbtas už gyvenimo nuopelnus

Honkongo režisierius Johnas Woo šių metų Venecijos kino festivalyje gavo garbingą „Auksinio liūto“ apdovanojimą. Prestižine statulėle jis buvo įvertintas už indėlį į kino plėtrą ir vystymą.
Johnas Woo
Johnas Woo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė naujienų agentūra „Reuters“, vos sužinojęs, kad gaus prizą, J.Woo sutriko – iš pradžių apstulbo, o po to pamanė, jog tai pokštas. „Auksinio liūto“ savininkas paskelbiamas iš anksto, tačiau prizo įteikimas vyksta festivalio metu. Kaip pažymėjo žiuri, J.Woo kūryba, montažo subtilybės labai paveikė veiksmo kino žanrą.

Režisieriaus amato 64-erių J.Woo ėmėsi dar 8-ajame dešimtmetyje Honkonge. 1989-aisiais jo filmas „Samdomas žudikas“ sudomino JAV, o 1993-iaisiais kino kūrėjas persikėlė į Holivudą. Tais pačiais metais J.Woo debiutavo su filmu „Sunkus taikinys“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Jeane‘as-Claude‘as Van Damme‘as. 1996-aisiais jis sukūrė kino juostą „Operacija: Lūžusi strėlė“, kurioje vaidino Johnas Travolta, o po dvejų metų su Nicolasu Cage‘u susuko „Dviveidį“. Pastarasis filmas tapo komerciniu hitu ir sulaukė daugybės kritikų liaupsių. Tarp tolimesnių jo darbų buvo tokios kino juostos kaip „Neįmanoma misija 2“.

Pastaruoju metu J.Woo daugiausia dėmesio skiria istoriniams ir legendiniams siužetams. Paskutinių dviejų jo filmų veiksmas vystomas senovės Kinijoje.

„Auksinis liūtas“ J.Woo buvo įteiktas penktadienio vakarą, tuo pat metu įvyko ir naujojo režisieriaus filmo „Žudikų valdžia“ (angl. „Reign of Assassins“) premjera.

Tiesa, Venecijos kino festivalis neapsiėjo ir be problemų – penktadienį buvo mestos didžiulės pajėgos tvarkyti Venecijoje praūžusios audros padarinius. Dėl stipraus vėjo ir liūties buvo užpiltos kai kurios festivalio patalpos, sugadinta dalis raudonųjų kilimų, spaudos kambarių ir fotografų aikštelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius