-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 02 24

Jubiliejų švenčianti kino studija „Pixar“ kuria filmą „Ratai 2“ (video)

Animacinės Holivudo studijos „Pixar“ vardas jau senai yra tapęs kokybiškos animacijos sinonimu. Kompanija sukurianti daugybę animacinių šedevrų švenčia savo 25-erių metų gimtadienį.
Kadras iš filmo „Ratai 2“
Kadras iš filmo „Ratai 2“ / „Forum Cinemas“ nuotr.

Formaliai „Pixar“ buvo įkurta kiek anksčiau. 1979 metais režisierius George Lucas įkūrė kompaniją „Computer Division“, kuri buvo jo kompanijos „LucasFilm“ kompiuteriniu padaliniu. Po septynerių metų, 1986-aisiais, „Computer Division“ tapo savarankiška ir persivadino į „Pixar“.

Pirmus devynerius metus studija „Pixar“ kūrė kompiuterinius filmukus, reklamą ir trumpametražius filmukus. Pirmas pilno metražo „Pixar“ animacinis filmas pasirodė 1995 metais – tai buvo pirmasis vien tik kompiuteriu sukurtas animacinis filmas „Žaislų istorija“.

Vėliau studija 1998 metais išleido animacinį filmą „Iš vabalų gyvenimo“, 1999 metais - „Žaislų istoriją 2“, 2001 metais – „Monstrų biuras“, 2003 metais – „Žuviukas Nemo“, 2004 metais – „Nerealieji“, 2006 metais – „Ratai“, 2007 metais – „La troškinys“, 2007 metais „WALL-E: šiukšlių princo istorija“, 2010 metais – „Aukštyn“ ir patį pelningiausią visų laikų animacinį filmą „Žaislų istorija 3“.

„Pixar“ taip pat yra trimatės kompiuterinės grafikos sprendimų kūrėjai ir šios srities lyderiai. Kompanija kuria programinę įrangą aukštos kokybės trimačių vaizdų „RenderMAn“ vizualizacijai ir generavimui. „RenderMan“ buvo naudojamas kuriant specialiuosius efektus tokiems filmams kaip „Titanikas“, „Matrica“, „Žiedų valdovo“ trilogija ir kitiems.

Šiandien kino studija „Pixar“ savo lentynose turi 12 „Oskaro“ statulėlių ir nesuskaičiuojamą skaičių įvairiausių nominacijų bei apdovanojimų. 2006m. po ilgų derybų studiją įsigijo kino kompanija „Walt Disney Pictures“.

Šiuo metu „Pixar“ kuria animacinį filmą „Ratai 2“ (orig. „Cars 2“). Iš pirmosios dalies pažįstamas lenktyninis automobilis Žaibas Makvinas (originalo kalba įgarsina akt. Owenas Wilsonas) ir jo draugas, vilkikas Brolis (įgarsina akt. Larry the Cable Guy) nusprendžia dalyvauti prestižiškiausiose pasaulinėse Grand Prix lenktynėse, kuriose paaiškės greičiausias pasaulio automobilis. Draugai patiria daugybę nuotykių, o vilkikas Brolis netikėtai atsiskleidžia kaip tarptautinis šnipas!

Antrąją „Ratų“ dalį patikėta režisuoti Johnui Lasseteriui, kuris sukūrė „Ratai“, „Žaislų istorija 2“, „Iš vabalų gyvenimo“, „Žaislų istorija“ ir jo kolegai Bradui Lewisui.

Lietuviškai dubliuotas animacinis filmas Lietuvos kino ekranuose pasirodys rugpjūčio 5 dieną. Filmas bus rodomas įprastu ir 3D formatu.

Naujausias „Ratai 2“ anonsas:

VIDEO: Cars 2 - Official Movie Trailer #1 (US) | HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius