Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 15

Juosta apie Chiunę Sugiharą Japonijoje nusileidžia tik Džeimso Bondo filmams

Gruodžio pradžioje Tekančios Saulės šalyje įvyko filmo apie Chiunę Sugiharą „Persona non grata“ premjera. Filmas apie Antrojo pasaulinio karo metais žydų gyvybes Kaune gelbėjusį vicekonsulą sulaukė milžiniško pasisekimo.
Chiunė Sugihara
Chiunė Sugihara / „Wikimedia Commons“ nuotr.

Pasak Lietuvos ambasadoriaus Japonijoje Egidijaus Meilūno, šiuo metu filmas rodomas daugiau nei 300 Japonijos kino teatrų ir pagal populiarumą nusileidžia tik kino juostai apie Džeimsą Bondą. Kino teatruose ir masinio susibūrimo vietose taip pat dalinami lankstinukai apie Kauną. Šiuo metu Japonijoje tikras sujudimas. Įvairiose televizijose vyksta daugybė laidų, skirtų šiam filmui, kuriose minima Lietuva ir Kaunas, rodomi Kauno vaizdai.

„Kaunas šiuo metu labai reklamuojamas“, – pabrėžė E.Meilūnas.

Auga turistų srautai

Kaune jau kurį laiką didėjantys turistų iš tolimosios šalies srautai byloja apie augantį miesto patrauklumą japonams.

Kauno informacijos centro duomenimis, šiemet japonų turistų į Kauną atvyko du kartus daugiau nei praėjusiais metais – beveik 2 tūkstančiai. Atvykėliai labiausiai domisi Ch.Sugiharos namais-muziejumi, IX fortu, Kauno senamiesčiu, lino ir gintariniais suvenyrais. Per pirmąjį 2015 m. pusmetį į Lietuvą atvykstančių japonų padaugėjo 60,7 proc.

Pamatė pirmieji

Spalio 13 d. istoriniame „Romuvos“ kino teatre Kaune įvyko pasaulinė neseniai Japonijoje sukurto filmo apie Ch.Sugiharą „Persona non grata“ premjera. Lietuvos žiūrovai ne tik pamatė naująjį filmą, bet ir susitiko su jo režisieriumi Cellinu Glucku bei pagrindinių vaidmenų atlikėjais Toshiaki Karasawa ir Koyuki.

Ši premjera surengta keliais mėnesiais anksčiau nei Japonijoje – ten filmas pirmą kartą parodytas Tokijuje, gruodį. Todėl žiūrovai Kaune buvo pirmieji pasaulyje viešai pamatę šį filmą.

Ch.Sugihara buvo Japonijos vicekonsulas Lietuvoje, kuris 1939–1940 m. rezidavo Kaune (dabartiniame Sugiharos namų pastate) ir čia išgelbėjo tūkstančius žydų gyvybių. Tai jis padarė išduodamas tranzitines Japonijos vizas, kurios leido žydams pabėgti nuo nacių okupacijos ir holokausto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius