Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 02

Ką žiūrėti kine šeštadienį?

Dainuojančios undinės, paauglystės dilemos, roko maištas. Šeštadienį „Kino pavasario“ filmuose verda visos įmanomos emocijos. Festivalio organizatoriai rekomenduoja dienos filmus Vilniuje ir Kaune, į kuriuos galioja speciali 3,3 EUR kaina.
Filmo „Šokių aikštelės dukterys“ kadras
Filmo „Šokių aikštelės dukterys“ kadras

Vilniuje:

GYVENIMAS PASIENYJE (LIFE ON THE BORDER)

Forum Cinemas Vingis 13:45

8 vaikai iš Sirijos pabėgėlių stovyklos įjungia kameras jautrioms, magiškoms ir asmeniškoms istorijoms, susikaupusioms jų širdyse per nedėkingo likimo išbandymus. „Trys dalykai, kurių neįmanoma paslėpti ilgam: saulė, mėnulis ir tiesa“, – sako režisierius Bahmanas Ghobadi, kuris yra šio socialinio projekto iniciatorius. „Mano prodiusuojami filmai yra visai ne apie vaikus, bet apie žmones. Jų kūnai maži, bet jie turi dideles sielas“.

VIDEO: Filmo „Gyvenimas pasienyje“ anonsas

KAI ATMERKIU AKIS (AS I OPEN MY EYES)

Forum Cinemas Vingis 15:45

„Venecijos dienų“ publikos simpatijų prizas. Dubajaus kino festivalio pagrindinis apdovanojimas. Muzikinė drama apie maištingą roko revoliuciją korumpuotame jazminų Tunise. Mamos ir dukters konfliktas prie lemtingus pasikeitimus šalyje.

VIDEO: Filmo „Kai atmerkiu akis“ anonsas

MONSTRAS SPINTOJE (CLOSET MONSTER)

Forum Cinemas Vingis 16:15

Ryškus, įstringantis, momentais šokiruojantis, dažnai pralinksminantis, dinamiškai skambantis, kronenbergiškas, stilingų fantazijų kupinas geriausias 2015 m. Kanados filmas apie rimtas paauglystės dilemas, meilės paieškas, kūrybiškumą ir draugystę su Isabellos Rosellini balsu kalbančiu žiurkėnu.

VIDEO: Filmo „Monstras spintoje“ anonsas

DEMONAI (LES DÉMONS)

Forum Cinemas Vingis 17:30

10–metis berniukas pernelyg susižavi mėgstamiausia mokytoja, o namuose stebi vis labiau kaistančius tėvų barnius. Sužinojęs apie tėčio slaptos meilės aistrą su geriausio draugo mama, jis negailestingai išlieja susikaupusius pykčius ir baimes, bet išprovokuoja dar daugiau komplikacijų ir painiavos.

VIDEO: Filmo "Demonai" anonsas

ŠOKIŲ AIKŠTELĖS DUKTERYS (THE LURE)

Forum Cinemas Vingis 17:30

Dvi dainuojančios undinėlės atplaukia į neoninėmis šviesomis mirgančią Varšuvą, pavirsta gražiomis merginomis ir koncertuoja populiariausioje diskotekoje, grojančioje 1980-ųjų stiliaus muziką. Ypač lakios vaizduotės fantazija iš romantinės dramos, siaubo trilerio ir miuziklo. Apdovanotas Sandanso, Sofijos ir Gdynės kino festivaliuose.

VIDEO: Filmo „Šokių aikštelės dukterys“ anonsas

NEONINIS BULIUS (NEON BULL)

Forum Cinemas Vingis 18:15

Venecijos „Horizontų“ specialus žiuri prizas. Toronto kino festivalio apdovanojimas. Varšuvos kino festivalio nugalėtojas. Neprofesionalių aktorių suvaidintas situacijas režisierius meistriškai supina su autentiška braziliškos provincijos realybe. Intymus, geismingas ir intriguojantis filmas kviečia pažvelgti į gražuolių bulių rodeo užkulisius, gyvūnų paruošimą pasirodymams arenoje ir jų betarpišką ryšį su žmonėmis. Apie lytinį tapatumą, darbą, tradicijas, sportą, madą ir svajones.

VIDEO: Filmo „Neoninis bulius“ anonsas

NEKALTI PRISIMINIMAI (INNOCENCE OF MEMORIES)

Forum Cinemas Vingis 21:45

„Nobelio“ premija apdovanotas rašytojas Orhanas Pamukas. Unikalusis „Nekaltybės muziejus“. Vis dar pakerintis, bet sparčiai modernizuojamas Stambulas. Užburiančiai jautri meilės istorija. Miesto gatvėse naktimis šeimininkaujantys šunys. 4213 cigarečių nuorūkos ir kiekviena iš jų turi savo istoriją. „Mes visi esame stipriai prisirišę prie pastatų, aikščių, paminklų, medžių, parkų, nes jie įprasmina mūsų atmintį. Konkretūs objektai padeda mums prisiminti įvairius dalykus ir patirtus įvykius. Man kiekvienas medis turi prasmę. Kai gyvenu tame pačiame mieste 63 metus ir staiga jis pradedamas griauti, tai manyje užgimsta energija ir pyktis apsaugoti niokojamus dalykus“ (Orhanas Pamukas).

VIDEO: Filmo „Nekalti prisiminimai“ anonsas

Kaune:

GUOBA IR „ŽUVĖDRA (OLMO & THE SEAGULL)

Forum Cinemas Kaunas 15:15

Nėščios moters psichologinis portretas. Prasminga kelionė per moters minčių labirintą. Reikšmingą karjeros vaidmenį repetuojančios aktorės dilema – karjera ar motinystė? „Gražus, švelnus, drąsus ir neįtikėtinai žavus. Suvaidinta fikcija susilieja su gyvenimo tikrove. Niekuomet neįsivaizdavau, kad taip įmanoma“ (Joshua Oppenheimeris; „Oskaro“ premijoms nominuotų dokumentinių filmų „Žudymo aktas“ ir „Tylos žvilgsnis“ autorius; geriausias režisierius „Kino pavasario“ konkursinėje programoje „Baltijos žvilgsnis“)

VIDEO: Filmo „Guoba ir Žuvėdra“ anonsas

IŠ TOLI (FROM AFAR)

Forum Cinemas Kaunas 15:15

Venecijos kino festivalio „Auksiniu liūtu“ apdovanota provokuojanti drama apie homofobiją ir toleranciją Venesueloje, apie tėvų santykius su vaikais, apie auklėjimo spragas ir lemtingas pažintis. Pagrindinį vaidmenį atlieka čilietis Alfredo Castro („Klubas“, „Ne“, „Post Mortem“).

VIDEO: Filmo „Iš toli“ anonsas

JUNUN (MEILĖS BEPROTYBĖ) (JUNUN (MADNESS OF LOVE)

Forum Cinemas Kaunas 19:30

Pripažintas meistras Paulas Thomas Andersonas („Mokytojas“, „Čia bus kraujo“, „Magnolija“, „Pašėlusios naktys“) stebi ir filmuoja, kaip kultinės grupės „Radiohead“ lyderis Jonny Greenwoodas, žymiausi Indijos muzikantai ir žydų kompozitorius Shye Ben Tzuras įrašinėja bendrą albumą unikalioje aplinkoje – Mehrangarho forte, pastatytame ant 150 metrų aukščio kalvos. Dokumentinio muzikinio filmo gamyba buvo laikoma griežtoje paslaptyje.

VIDEO: Filmo „Junun (Meilės beprotybė)“ anonsas

MAKBETAS (THE TRAGEDY OF MACBETH)

Forum Cinemas Kaunas 21:00

Klasikinė Shakespeare’o tragedija apie valdžios troškimą ir jo kruvinus padarinius Romano Polanskio rankose tampa itin tamsia žmonijos vizija. Pamišusio škotų karo vado Makbeto ambicijos perauga į nesustabdomą žiaurumą ir prievartą, kai trys raganos jam išpranašauja valdovo sostą. Negalėdamas pamiršti pažadėtos valdžios, apie pranašystę Makbetas užsimena savo žmonai. Jos padrąsintas nužudo karalių Dankaną ir perima jo karūną. Filmuodamas darganotose Šiaurės Velso dykynėse, Polanskis išryškina Shakespeare’o pjesės vizualumą, peizažais kuria papildomus prasminius filmo sluoksnius.

VIDEO: Filmo „Makbetas“ anonsas

TRUMPO KONKURSO NAKTIS

Forum Cinemas Kaunas 20:30

Speciali kaina - 3,6 EUR

Daugiau apie filmus skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius