Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 04 06

Ką žiūrėti kine trečiadienį?

Vis daugiau svečių atvyksta į Vilnių, susitikti su tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ žiūrovais. Šiandien kino teatre sulauksite Roberto Berlinerio, filmo „Nizė – beprotybės širdis“ scenaristo ir režisieriaus. Į šį, kaip ir į kitus dienos filmus, galioja 3,3 EUR kaina.
Filmo „Nizė - beprotybės širdis“ kadras
Filmo „Nizė - beprotybės širdis“ kadras

AUŠRA (AUSMA / DAWN)

Forum Cinemas Vingis 16:45

Ši nespalvota chaotiška satyra apie Latvijos kolūkius atiduoda duoklę legendiniam režisieriui Sergejui Eizenšteinui; mėgstantiems gyvenimiškas tragikomedijas; retro drama apie Pavliką Morozovą; režisierė Laila Pakalnina – viena įdomiausių latvių režisierių; ji ironiškai pakomentavo, kad įkvėpimo sėmėsi ir iš dabartinio Rusijos vadovo.

VIDEO: Filmo „Aušra“ anonsas

GIMDYMAS (DELIVERY / NACIMIENTO)

Forum Cinemas Vingis 17:00

Nepaprasto grožio filmas iš Lotynų Amerikos; Tarptautiniame Talino kino festivalyje buvo apdovanotas kaip geriausias debiutas, o ir tarptautinė kritikų federacija jį įvertino; Kolumbijos miškas filme – ir laukinis, ir iki skausmo gražus; istorija palaipsniui jus pagaus ir nebepaleis iki pabaigos, tad pasiruoškite egzotiškai kelionei.

VIDEO: Filmo „Gimdymas“ anonsas

ARABŲ BALSAS (THE IDOL)

Forum Cinemas Vingis 18:00

Apdovanotas UNESCO prizu; 2014 m. „Kino pavasaryje“ rodytas to paties režisieriaus filmas „Omaras“ tapo žiūroviškiausia festivalio juosta; sukels nepaprastai daug emocijų; vaikinas, dalyvavęs dainų projekte „Arabų balsas“ tapo visos Palestinos vienybės simboliu; jis palestiniečiams ir Gazos gyventojams įkūnija viltį, kad galima įveikti visas negandas.

VIDEO: Filmo „Arabų balsas“ anonsas

KAILI BLIUZAS (KAILI BLUES / LU BIAN YE CAN)

Forum Cinemas Vingis 21:00

Lokarno festivalyje režisierius buvo apdovanotas specialiuoju žiuri prizu; ilgi kadrai; meditatyvus ritmas; tropinė gamta; poezija ir plastiški kameros judesiai kuria nostalgijos ir melancholijos kupiną šiuolaikinės Kinijos peizažą; vienas 40 minučių trunkantis kadras atmintyje ilgai išliks ne tik dėl savo ypatingo grožio, bet ir dėl techninės mįslės.

VIDEO: Filmo „Kaili bliuzas“ anonsas

NIZĖ - BEPROTYBĖS ŠIRDIS (NISE DA SILVEIRA: SENHORA DAS IMAGENS / NISE: THE HEART OF MADNESS)*

Forum Cinemas Vingis 21:30

Jautri drama apie stiprią asmenybę, kuri sugebėjo pasipriešinti visai patriarchalinei psichiatrinio gydymo sistemai; realiais įvykiais paremta istorija; visiems, kas domisi psichiatrijos istorija; žmogiškumas svarbiausia; tiems, kas tiki, jog psichinę negalią turintys asmenys yra ne tik ligoniai, bet pirmiausia žmonės; Tokijo tarptautiniame festivalyje juosta buvo apdovanota Didžiuoju prizu, o aktorė, suvaidinusi psichiatrę – pripažinta geriausia aktore.

* Seanse dalyvauja režisierius, scenarijaus bendraautorius Roberto Berlineris

VIDEO: Filmo „Nizė - beprotybės širdis“ režisierius Roberto Berliner atsiimą prizą Tokijo kino festivalyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius