Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką žiūrėti namų kine: 3 filmų rekomendacijos ilgajam savaitgaliui

Ateinantis savaitgalis dovanoja papildomą laisvą dieną. Tad jei dar neturite planų – tai puiki proga atrasti laiko geram kinui namuose. Rekomenduojame rinktis iš pasaulinio superhito, Lietuvoje dar nematytos psichologinės dramos bei smagaus biografinio pasakojimo su kylančia kino žvaigžde.
„Mano Selindžerio metai“
„Mano Selindžerio metai“ / Kadras iš filmo

1

„Bado žaidynės: sakmė apie strazdą ir gyvatę“

„Bado žaidynių“ knygų trilogija tapo pasauline sensacija. O pagal knygas sukurti filmai turi minias gerbėjų. Naujausia pasakojimo dalis „Bado žaidynės: sakmė apie strazdą ir gyvatę“ žiūrovą nukelia į pagrindinių įvykių priešistorę. Kadaise čia buvo Šiaurės Amerika, o dabar ant jos griuvėsių įsikūrė Panemo valstybė. Dvylika skurdžių apygardų valdo turtinga ir techniškai pažangi Sostinė. Kiekvienais metais Sostinė rengia realybės šou, kuriame dalyvauja po vieną berniuką ir mergaitę iš visų apygardų. „Bado žaidynių“ tikslas – suteikti pramogą išlepusiems Kapitolijaus gyventojams ir priminti rajonams apie Sostinės galią. Mirties žaidynių laimėtojas tik vienas. O pralaimėjusieji? Jie neišgyvena, nes šios žaidynės yra išlikimo šou, kuriame varžovai bando išgyventi laukinėje gamtoje, nugalėti organizatorių sukurtus išradingus ir žiaurius iššūkius bei nužudyti kitus dalyvius.

Žiūrėkite ŽMONĖS Cinema čia.

2

„Kačių mylėtojas“

Garsiąjame „Sundance“ kino festivalyje 2023 metais rodyto filmo Lietuvos kino teatruose išvysti galimybės nebuvo. Tačiau psichologinę dramą pamatyti tikrai verta. „Kačių mylėtojas“ – stebėtinai tikslus šiuolaikinių virtualių pasimatymų liūno ir pavojingų projekcijų, kurias mintyse kuriame apie asmenį kitame telefono gale, tyrinėjimas. Filmo centre antro kurso studentė Margo. Nuėjusi į pasimatymą su už save vyresniu Robertu, mergina supranta, kad jo elgesys gerokai skiriasi nuo to žmogaus, su kuriuo ji kurį laiką flirtavo trumposiomis žinutėmis. Nemalonus pasimatymas virsta įtampos kupina persekiojimo drama.

Žiūrėkite ŽMONĖS Cinema čia.

3

„Mano Selindžerio metai“

Filmas sukurtas pagal biografinę rašytojos J. Rakoff knygą apie vieną didžiausių ir paslaptingiausių XX a. JAV rašytojų Džeromą D. Selindžerį. Tačiau „Rugiuose prie bedugnės“ autorius nėra pagrindinis istorijos veikėjas. Filmas nukelia į 8-ąjį dešimtmetį, kai pradedanti poetė Džoana, kurią vaidina filmuose „Prasti reikalai“ bei „Žvaigždės vidurdienį“ matyta kylanti žvaigždė Margaret Qualley, įsidarbina Niujorke įsikūrusioje literatūros agentūroje asistente. Merginos darbas atsakinėti į garsiajam rašytojui Džeromui D. Selindžeriui skirtus gerbėjų laiškus, tačiau laiškai įtraukią Džoaną ir ji greitai peržengia savo profesinės atsakomybės ribas.

Žiūrėkite ŽMONĖS Cinema čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius