Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 01

Ką žiūrėti šį mėnesį? Svarbiausių gruodį Lietuvoje pasirodysiančių filmų dešimtukas

Ar kada nors esate praleidę visų puikiai įvertintą filmą paprasčiausiai todėl, jog nepastebėjote, kad jį tuojau baigs rodyti? O gal nekantraujate eiti į kiną, bet nežinote, ar verta žiūrėti rodomus filmus? Tuomet šis mėnesis topas jums padės. Pasižymėkite šias datas kalendoriuje – tai dešimt juostų, kurias gruodžio mėnesį pamatyti svarbiausia.
Kadras iš filmo „Kalifornijos svajos“
Kadras iš filmo „Kalifornijos svajos“

Naujienos iš Marso planetos / News from Planet Mars

Filipas Marsas (François Damiensas) gyvena paprastą gyvenimą. Jis – išsiskyręs dviejų vaikų tėvas, pareigingas darbuotojas ir paslaugus brolis. Bet prasidėjus virtinei keisčiausių aplinkybių, net Filipas ima abejoti sveiku protu. O kai į draugus pasisiūlo psichiškai nestabilus bendradarbis, prasideda visiškas chaosas. Tai filmas visiems, kurie kartais pagalvoja, kad gyvena beprotnamyje.

Kino teatruose „Skalvija“ ir „Pasaka“ nuo gruodžio 1 d.

VIDEO: Trailer de Des nouvelles de la Planete Mars — News From Planet Mars (HD)

Šeimos šventė / It’s Not the Time of my Life

Į trijų žmonių šeimos butą vieną vakarą pasibeldžia giminės. Nors vizitas netikėtas, šeimos elgiasi draugiškai. Tačiau kitos dienos metu ima aiškėti įvairios praeities nuoskaudos, artimiausi planai, ideologiniai nesutarimai bei nepasitikėjimas vieni kitais. „Šeimos šventė“ laimėjo geriausio filmo bei aktoriaus apdovanojimus Karlovi Varų kino festivalyje.

Kino teatre „Skalvija“ nuo gruodžio 1 d.

VIDEO: Film Trailer: Ernelláék Farkaséknál / It's Not the Time of My Life

Dainuojantys lietuje / Singin’ in the Rain (1952)

1927-ais vyksta perėjimas iš nebylaus kino į garsinį. Aktoriams Donui Lockwoodui (Gene Kelly) ir Linai Lamont (Jean Hagen) tai taps didžiausiu išbandymu.

Nors Donas prie garso galiausiai prisitaiko, jo ekrano mylimajai sunkiau, mat aktorės balsas toks negražus, kad studija viešuose renginiuose net neleidžia jai kalbėti. Tuomet Dono draugas sugalvoja surasti Linai dainavimo dublerę...

Vienu geriausių visų laikų filmų laikomas „Dainuojantys lietuje“ yra vienas „Skalvijos“ Kino klasikos vakaro filmų ir bus rodomas visus gruodžio sekmadienius.

Kino teatre „Skalvija“ nuo gruodžio 4 d.

VIDEO: Filmo „Dainuoju lietuje“ anonsas

Režisieriaus Andrzejaus Wajdos filmų retrospektyva

„Skalvija“ pristato šio legendinio režisieriaus retrospektyvą. Kiekvienas lenkų kino genijaus filmas yra vertas dėmesio, o detalesnes rekomendacijas rasti galite čia.

Kino teatre „Skalvija“ nuo gruodžio 7 d.

Kalifornijos svajos / La La Land

Jei gruodį eisite į vieną filmą, tegul tai būna „Kalifornijos svajos“. Dėl nesuprantamų priežasčių taip lietuviškai pervadintas miuziklas pasakoja apie aktore tapti trokštančią Mią (Emma Stone) ir džiazo pianistą Sebastianą (Ryanas Goslingas).

Antrasis „Whiplash“ režisieriaus filmas yra dar geresnis už pirmą, o abiejų aktorių charizma papirks ir tuos, kurie paprastai miuziklų nemėgsta. Be to, šis filmas, be jokios abejonės, bus vienas pagrindinių pretendentų į „Oskarus“.

Kino teatruose „Forum Cinemas“ ir „Multikino“ nuo gruodžio 9 d.

VIDEO: La La Land (2016 Movie) Official Trailer – 'Dreamers'

Naktiniai gyvuliai / Nocturnal Animals

Siuzana (Amy Adams), meno galerijos savininkė, gauna siuntinį iš buvusio vyro. Prieš dešimt metų išsiskirdama su juo ji pasakė, kad jis niekada netaps geru rašytoju. Bet dabar ant jos slenksčio – vyro romanas, kurį skaitydama Siuzana pradeda bijoti dėl savo saugumo.

Venecijos kino festivalyje „Naktiniai gyvuliai“ laimėjo Didįjį žiuri prizą. Tai vos antrasis Tomo Fordo filmas, sukurtas septyneri metai po „Vienišo vyro“ (A Single Man).

Kino teatruose „Forum Cinemas“ ir „Multikino“ nuo gruodžio 9 d.

VIDEO: Nocturnal Animals Official Trailer 1 (2016) - Jake Gyllenhaal Movie

Šelmis-1. Žvaigždžių karų istorija / Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Tai nėra pernai pasirodžiusios „Žvaigždžių karų“ dalies tęsinys, o greičiau paties pirmojo filmo priešistorė. Garetho Edwardso istorija pasakos apie sukilėlių komandą, pagrobusią „Mirties žvaigždės“ planus, kurie galiausiai ir leido visų mylimiems herojams įveikti Imperiją.

Prie pagrindinį vaidmenį atlikusios Felicity Jones prisijungė tokie aktoriai kaip Forestas Whitakeris, Benas Mendelsohnas bei Madsas Mikkelsenas, tad filmas turėtų būti įdomus ne vien „Žvaigždžių karų“ fanams, bet ir visiems gero kino mylėtojams.

Kino teatruose „Forum Cinemas“ ir „Multikino“ nuo gruodžio 16 d.

VIDEO: Rogue One: A Star Wars Story Trailer (Official)

Dainuok / Sing

Tai animacinis miuziklas vaikams ir jų tėvams. Čia Matthew McConaughey įgarsina koalą Basterį, kuris stengiasi surengti geriausią pasaulyje dainų konkursą. Skirtingus gyvūnus juostoje įgarsina Scarlett Johansson, Reese Witherspoon bei Sethas MacFarlane'as.

Kino teatruose „Forum Cinemas“ ir „Pasaka“ nuo gruodžio 23 d.

VIDEO: SING Trailer # 2 (Animation Blockbuster - 2016)

Žudikų brolija / Assassin’s Creed

Nusikaltėlis Callumas Lynchas (Michaelas Fassbenderis) sužino esąs šimtus metų gyvuojančios Žudikų brolijos nario palikuonis. Revoliucingos technologijos dėka jis perkeliamas į savo penkioliktame amžiuje gyvenusį protėvį. Jo tikslas – išmokti visko iš už teisingumą kovojusio Aguilaro ir taip sustabdyti šiandien vėl veikti pradėjusią tamplierių organizaciją.

Kino teatruose „Forum Cinemas“ ir „Multikino“ nuo gruodžio 23 d.

VIDEO: Assassin's Creed - Trailer World Premiere

Pakeleiviai / Passengers

Kosminis laivas, skrendantis į kolonijinę planetą, gabena tūkstančius žmonių, kurie turės sukurti joje naują civilizaciją. Tačiau sugedus miego kameroms, du keleiviai (Jennifer Lawrence ir Chrisas Prattas) pabunda devyniasdešimt metų per anksti.

Tai mokslinės fantastikos filmas, kuriame pagrindinius vaidmenis atlieka dvi didžiausios jaunosios kartos žvaigždės, ir filmas, kuris neabejotinai uždirbs šimtus milijonų dolerių.

Kino teatruose „Forum Cinemas“ ir „Multikino“ nuo gruodžio 30 d.

VIDEO: PASSENGERS - Official Trailer (HD)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius