Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 14

Kanai vėl žiba

Trečiadienį prasidėjo kasmetinis vienas garsiausių pasaulyje Kanų kino festivalis. Nepaisydami ekonomikos krizės į 62-ąją kino fiestą Prancūzijos pakrantėje suvažiavo visas būrys ryškių režisierių ir aktorių, tokių kaip Quentinas Tarantino ar Bradas Pittas.
Nepaisant ekonominės krizės į 62-ąjį Kanų kino festivalį suvažiavo visas būrys ryškių režisierių ir aktorių.
Nepaisydami ekonomikos krizės į 62-ąjį Kanų kino festivalį suvažiavo visas būrys ryškių režisierių ir aktorių. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prabanga garsėjanti Kanų kino karštligė šį kartą dėl krizės bus kiek santūresnė, tačiau jos atidarymo renginyje susirinko daug vadinamųjų A grupės – geriausiai uždirbančių – kino garsenybių. Rūmus pakrantėje užsisakė tokios žvaigždės kaip Johnny Deppas, Penelope Cruz ir Jude'as Law.

Tarp 20 filmų, kurie šiemetinėje didžiausioje kino industrijos šventėje varžysis dėl „Auksinės palmės šakelės“, yra ilgai laukta Q.Tarantino juosta apie karą „Išgamos“.

Tarp 20 filmų, kurie šiemetinėje didžiausioje kino industrijos šventėje varžysis dėl „Auksinės palmės šakelės“, yra ilgai laukta Q.Tarantino juosta apie karą „Išgamos“. Dėl prestižinio apdovanojimo varžysis didžiausi pasaulio kino kūrėjai – nuo „Oskarą“ gavusio „Kuproto kalno“ režisieriaus Ango Lee iki legendinio „naujosios bangos“ veterano Alaino Resnais. Tarp jų yra keturi ankstesni šio prizo laureatai: Q.Tarantino, Jane Campion, Larsas von Trieras ir Kenas Loachas, su jais taip pat varžysis Pedro Almodovaras, Johnnie To, Marco Bellochio, Elia Suleimanas, Lou Ye ir Park Chan-wookas.

Nebaigtas velionio Heatho Ledgerio vaidmuo Terry Gilliamo „Daktaro Parnaso imaginariume“ („The Imaginarium of Doctor Parnassus“), kuris rodomas nekonkursinėje programoje, taip pat garantuoja sujudimą festivalyje. Kanuose šiemet vyraus niūrios temos: karas, fašizmas, kraujas ir net kunigai vampyrai.

Tačiau festivalis atidarytas linksmai – 3D animaciniu kompanijos „Pixar“  filmu vaikams „Up“, kuris taip pat rodomas nekonkursinėje programoje. 3D, kaip sakė Kanų festivalio prezidentas Thierry Fremaux, yra „ateities kino nuotykis“.

Tiesa, visiškai išsklaidyti diržų veržimosi nuotaikų nepavyko: kino pramonės veikėjai apkarpė vakarėlius su šampanu ir brangius specialiuosius renginius. Ryškiausias išlaidų mažinimo ženklas buvo žurnalo „Vanity Fair“ sprendimas atšaukti savo išskirtinį vakarėlį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius