-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 03

Kandidatą į JAV prezidentus suvaidinusio George‘o Clooney politika realiame gyvenime nedomina

Sausio 15-ąją George‘as Clooney stos į kovą dėl Geriausio režisieriaus „Auksinio gaublio“, kurį Holivudo žvaigždė pretenduoja gauti už filmą „Purvini žaidimai“ (angl. „The Ides of March“). Į Amerikos politikos užkulisius pažvelgti leidžianti drama intriguoja ne tik savo siužetu, bet ir aktorių komanda, kurios centre įspūdingai darbuojasi pats G.Clooney ir itin žavingas Ryanas Goslingas, pelnytai vadinamas vienu geriausių jaunosios kartos aktorių.
George'as Clooney savo režisuotame filme „Purvini žaidimai“ vaidina kandidatą į JAV prezidentus
George'as Clooney savo režisuotame filme „Purvini žaidimai“ vaidina kandidatą į JAV prezidentus / „ACME Film“ archyvo nuotr.

Visgi svarbiausiu asmeniu filmavimo aikštelėje buvo režisierius G.Clooney, filme atlikęs kandidato į JAV prezidentus vaidmenį. Jis taip pat yra ir filmo „Purvini žaidimai“ prodiuseris bei scenarijaus bendraautoris.

Politika nedomina

Nors 2008-aisiais G.Clooney per rinkimus aktyviai palaikė dabartinį JAV prezidentą Baracką Obamą, aktorius tikino pats į politinį ringą nesiveržiantis ir mieliau politiką vaidinsiantis ekrane nei tikrame gyvenime. „Atsibudęs ryte nesu pagalvojęs, kad norėčiau būti prezidentu. Kas dvejus metus kas nors pasistengia iškelti mano vardą ir paskatinti mane užsiimti politika tikrame gyvenime, ragina būti gubernatoriumi... Bet aš neinu į politiką, aš ja nesidomiu. Politikams tenka ryžtis kompromisams, o man ne. Kaip Jungtinių Tautų taikos pasiuntinys galiu aiškiai sakyti, kas yra gerai ir kas blogai, man tai kur kas labiau priimtina“, – teigė aktorius ir režisierius.

Pavadinime užkoduota išdavystė

Beje, originalus filmo „Purvini žaidimai“ pavadinimas „The Ides of March“ (Kovo idos) turi gilią prasmę – iš lotynų kalbos išversti žodžiai reiškia kovo 15-ąją romėnų kalendoriuje. Ši data ne tik susijusi su filme pasakojamais preliminariais rinkimais Ohajo valstijoje, bet ir su garsiojo Gajaus Julijaus Cezario mirtimi. Istorijoje pėdsaką palikęs karvedys būtent kovo 15-ąją 44-aisiais metais prieš Kristų buvo nudurtas Bruto ir Kasijaus vadovaujamų sąmokslininkų Romos senate.

G.Clooney prisipažino, kad jis kartu su kitu scenarijaus autoriumi Grantu Heslovu tik apsidžiaugtų, jei „Purvini žaidimai“ kai kuriuos žiūrovus nuvils. „Nenorėjome, kad filmas taptų civilinės teisės ar pilietiškumo pamoka. Norėjome sukurti filmą, kuris gąsdintų žmones. Tačiau ne politiškai – stengėmės, kad žiūrovai vis baimintųsi dėl herojų likimo“, – kalbėjo jis.

Lietuvos kino teatrus filmas „Purvini žaidimai“ pasieks sausio 20-ąją.

Filmo „Purvini žaidimai“ anonsas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius