Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 05 24

Kanų festivalio specialus prizas atiteko Quentino Tarantino juostos keturkojui

Stambi amerikiečių pitbulio veislės kalytė, godžiai rijusi žiurkių konservus naujausiame Quentino Tarantino filme „Kartą Holivude“ („Once Upon A Time... In Hollywood)“, penktadienį Kanų tarptautiniame kino festivalyje buvo apdovanota „Palmės šunelio“ prizu. Šis šuo didžiausiame pasaulio kino festivalyje kritikus sužavėjusioje juostoje suvaidino Brando Pitto herojaus ištikimą bičiulę Brendi. 
Quentino Tarantino
Quentino Tarantino / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Bent jau negrįšiu namo tuščiomis“, – ištarė Q.Tarantino atsiimdamas sidabru kalinėtą šuns antkaklį vietoje savo „nuostabiosios aktorės Brendi“.

„Perskaičiau vieną recenziją, kurioje sakoma, kad mes gana silpnai atrodome (šių metų apdovanojimui) šunų kategorijoje, o aš tik pasijuokiau: cha, cha, cha! Ką jie žino, kas bus!“ – pasakojo režisierius.

Priešistorinių laikų siaubūnas

Nors prizą laimėjusio šuns salėje nebuvo, tačiau netoliese sukinėjosi kitas ne mažiau žinomas augintinis.

„Bet mes čia turime pamainą Brendi“, – pranešė Q.Tarantino susirinkusiems ir pašaukė 47 kg sveriantį melsvai pilką italų mastifą vardu Haru.

„Jis yra iš priešistorinių siaubūnų filmo“, – pajuokavo režisierius.

Nors naujajame Q.Tarantino filme nusifilmavo net trys šunys, režisierius prisipažino, kad jam labiausiai patiko savo „puikia vaidyba“ pasižymėjęs šuo, pasirodantis filmo pabaigoje.

„Kovinis šuo buvo mano mėgstamiausias. Bet tik montuodamas filmą supratau, kad ji tikrai gera aktorė!", – juokavo filmo kūrėjas.

Nepaisant savo šuniško žavesio, Brendi savo antkaklio nepamatys, prisipažino Q.Tarantino, prieš ketvirtį amžiaus laimėjęs svarbiausią Kanų festivalio apdovanojimą už filmą „Bulvarinis skaitalas“ (Pulp Fiction).

„Aš jai jo neatiduosiu – jis gulės ant mano židinio atbrailos“, – paskelbė išdidus režisierius. Nors pats jis šuns neaugina, tačiau neatmeta galimybės, kad gali jį įsigyti.

„Žinoma, tai bus pirmas žingsnis“, – pažadėjo kūrėjas.

„Palmės šunelio“ prizas Kanų kino festivalyje teikiamas nuo 2001 metų. Tai garsiausias apdovanojimas pasaulyje, teikiamas kine įsiamžinusiems šunims.

Anksčiau šį prizą gavę šunys yra Agis iš „Oskaru“ apdovanotos juostos „Artistas“ (The Artist) ir trikojis Ši iš „Auksine palmės šakele“ prieš trejus metus apdovanoto Keno Loacho filmo „Aš, Danielis Bleikas“ (I, Daniel Blake).

Šis trikojis vipetų veislės šuo nusifilmavo ir naujausiame K.Loacho filme „Sorry We Missed You“. Šio filmo premjera Kanuose įvyko praėjusią savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius