Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 09 /14:19

Kanų kino festivalį atidarys Weso Andersono filmas „Mėnesienos karalystė“

Amerikiečių režisieriaus Weso Andersono naujas filmas „Mėnesienos karalystė“ („Moonrise Kingdom“) gegužės 16 dieną atidarys 65-ąjį Kanų kino festivalį, penktadienį pranešė šio prestižinio renginio organizatoriai.
Filmas „Mėnesienos karalystė“
Filmas „Mėnesienos karalystė“ / Kadras iš „YouTube“

Filmas, kuriame vaidina Bruce'as Willisas ir Billas Murray, tą pačią dieną pasirodys ir Prancūzijos kino teatruose. Amerikoje kino žiūrovai jį galės pamatyti nuo gegužės 25 dienos.42 metų W.Andersonas, kuris naujos juostos scenarijų parašė kartu su Romanu Coppola, yra pastatęs tokius filmus kaip "Karališkieji Tenenbaumai" („The Royal Tenenbaums“, 2001), "Gyvenimas po vandeniu" („The Life Aquatic with Steve Zissou“, 2004) ir "Šaunusis ponas Lapinas" („Fantastic Mr. Fox“, 2009).

„Mėnesienos karalystėje“, kuri buvo filmuojama Naujosios Anglijos Rod Ailendo valstijoje, pasakojama „kankinanti ir stebinanti istorija apie vaikus ir paauglius audringomis 1965 metų vasaros dienomis“.

Juostos herojai yra iš namų pabėgę du jauni įsimylėjėliai, kurių surasti buvo pasiųsta ieškotojų grupė.

Kanų festivalio prezidentas Gilles'is Jacobas sakė, kad W.Andersonas buvo pasirinktas dėl to, kad jo filmas gerai reprezentuoja jaunąjį Amerikos kiną.

65-ojo festivalio vertinimo komisijai pirmininkaus italų kino kūrėjas Nanni Moretti, kuris pats 2001 metais laimėjo „Aukso šakelę“ už juostą „Sūnaus kambarys“ („La stanza del figlio“).

Kokios juostos varžysis nuo gegužės 16 iki 27 dienos vyksiančiame konkurse, bus paskelbta balandžio 19 dieną.

Praėjusiais metais „Aukso šakelės“ laureatu tapo JAV kino kūrėjas veteranas Terrence'as Malickas už epinę juostą "Gyvenimo medis" („The Tree of Life“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius