-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 19

Kanų kino festivalyje laukiama Holivudo žvaigždžių ir garsių kino kūrėjų

Holivudo aktoriai Bradas Pittas ir Nicole Kidman tikriausiai bus tarp garsenybių, šiemet atvyksiančių į Kanų kino festivalį, rodo ketvirtadienį organizatorių Paryžiuje pristatyta jo programa.
Nicole Kidman
Nicole Kidman / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pareigūnai tikisi, kad šiemet didžiausiame pasaulyje kino festivalyje dalyvaus tiek Holivudo žvaigždės, tiek garsenybės iš kitų šalių. Tai turėtų padėti Kanams atsigauti po pernai kilusio skandalo, kai danų režisierius Larsas Von Trieras buvo pašalintas dėl pokšto apie nacius per spaudos konferenciją.

B.Pitto naujausias filmas „Kogano sandėris“ („Killing Them Softly“), kurio režisieriumi tapo Naujojoje Zelandijoje gimęs Andrew Dominikas, yra įtrauktas į gegužės 16-27 dienomis Prancūzijos Rivjeroje vyksiančio kasmetinio festivalio pagrindinę programą.

Konkursinėje programoje taip pat dalyvaus kanadietis režisierius Davidas Cronenbergas su filmu „Kosmopolis“ („Cosmopolis“), kuriame pagrindinį vaidmenį sukūrė kino sagos apie vampyrus „Saulėlydis“ („Twilight“) žvaigždė Robertas Pattinsonas.

Tuo tarpu šio režisieriaus sūnus Brandonas dalyvaus mažesniame konkurse „Un Certain Regard“ su debiutiniu filmu „Antivirusas“ („Antiviral“).

„Saulėlydžio“ gerbėjai galės pasimėgauti brazilų režisieriaus Walterio Salleso filmu „Kelyje“ („On the Road“), kuris sukurtas pagal Jacko Kerouaco to paties pavadinimo romaną. Juostoje filmavosi „Saulėlydžio“ žvaigždė Kristen Stewart, taip pat Viggo Mortensenas ir Kirsten Dunst.

Programoje minimos ir kelių ankstesniais metais „Auksine palmės šakele“ už geriausią filmą apdovanotų režisierių pavardės. Šiemet jie vėl varžosi dėl pagrindinio prizo, tarp jų randame Austrijos režisierių Michealę Haneke su filmu „Meilė“ („Amour“), britą Keną Loachą ir jo juostą „Angelo dalis“ („The Angel's Share“) bei rumuną Cristianą Mungiu su filmu „Už kalvų“ („Beyond the Hills“).

Prancūzų kino veteranas ir Europos kino festivalių favoritas 89 metų Alainas Resnais pagrindinėje programoje pristato savo juostą „Jūs dar nieko nematėt“ („Vous n'avez encore rien vu“).

Holivudas renginyje parodys didelio pasisekimo sulaukusio animacinio filmo „Madagaskaras“ trečiąją dalį, tačiau ji konkursinėje programoje nedalyvaus. Dėl prizo nesivaržys ir JAV režisieriaus Philipo Kaufmano juosta su Nicole Kidman „Hemingvėjus ir Gelhorn“ („Hemingway & Gellhorn“).

Kaip buvo skelbta anksčiau, festivalį atidarys amerikiečio Weso Andersono drama „Mėnesienos karalystė“ su Bruce'u Willisu ir Billu Murray. Filmas, kurio veiksmas vyksta septintajame dešimtmetyje, pasakoja apie du įsimylėjėlius, kurie pabėga iš savo namų Naujoje Anglijoje ir prasideda jų paieška.

Festivalį užbaigs Claude'o Millerio 2012 metais sukurtas filmas „Terezė Deskeiru“ („Thérèse Desqueyroux“), pagerbiant netrukus po juostos užbaigimo mirusio režisieriaus atminimą. 65-ojo festivalio vertinimo komisijai pirmininkaus italų kino kūrėjas Nanni Moretti, kuris pats 2001 metais laimėjo „Auksinę palmės šakelę“ už juostą „Sūnaus kambarys“ („La stanza del figlio“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius