-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 13

Kanų kino festivalyje skandalą sukėlęs filmas Didžiojoje Britanijoje bus rodomas neiškarpytas (video)

Kontraversiškas filmas „Antikristas“, sukėlęs skandalą šių metų Kanų kino festivalyje, Didžiojoje Britanijoje bus rodomas su nepašalintomis prieštaringiausiai įvertintomis scenomis, o bilietus į jį galės nusipirkti 18 metų ir vyresni žiūrovai, pranešama visuomeninio britų transliuotojo BBC tinklalapyje.
Filmo ANTIKRISTAS žvaigždė Charlotte Gainsbourg
Filmo ANTIKRISTAS žvaigždė Charlotte Gainsbourg / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau Britų filmų klasifikavimo taryba (BBFC) perspėjo, kad šioje kino juostoje esama „atvirų tikro sekso, kruvino smurto ir žalojimosi“ scenų.

Paskutinioji pastaba taikoma stambiu planu nufilmuotai scenai, kurioje vaizduojama, kaip pagrindinę filmo veikėją vaidinanti aktorė Charlotte Gainsbourg žalojasi lytinius organus.

Už vaidmenį šiame filme Ch.Gainsbourg pelnė apdovanojimą geriausios aktorės nominacijoje.

„Antikristo“ režisierius Larsas von Trieras po pirmosios šio filmo peržiūros Kanuose užsitraukė kritikų nemalonę, o kai kurie kaltino iš Danijos kilusį kino kūrėją neapykanta moterims.

L. von Trieras teisino Ch.Gainsbourg vaidinamos filmo veikėjos žalojimosi sceną, sakydamas, jog ji „atsirado natūraliai“.

Filme, kuris Didžiojoje Britanijoje bus pradėtas rodyti liepos 24 dieną, taip pat apstu sadistinio sekso, masturbavimosi ir žiaurių kankinimų scenų.

BBFC pareiškė neabejojanti, jog „kai kuriems žiūrovams šie vaizdai pasirodys esantys sukrečiantys ir įžeidžiantys“.

Filmą platinanti kompanija „Artificial Eye“ sakė visiškai palaikanti BBFC sprendimą „leisti žmonėms patiems susidaryti nuomonę apie šį filmą“.

„Mūsų kaip distributorių pareiga - pateikti talentingų režisierių, tokių kaip Larso von Triero, darbus jų originaliame pavidale“, - sakė „Artificial Eye“ vykdomasis direktorius Philipas Knatchbullas.

„Antikristas“ - psichologinis trileris su fantastikos elementais, pasakojantis apie gedinčius sutuoktinius, kuriuos vaidina Ch.Gainsbourg ir Willemas Dafoe, po tragedijos šeimoje pasitraukusius į nuošalią trobelę miškuose.

L.von Trierui skandalai Kanuose nebe pirmiena - anksčiau šiuose Prancūzijoje vykstančiuose kino renginiuose buvo kontraversiškai įvertinti jo filmai „Dogvilis“, „Idiotai“ ir „Šokėja tamsoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius