-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 01

Karališkame „Kino po žvaigždėmis“ seanse – Alicią Vikander išgarsinusi kostiuminė drama

Visą vasarą Valdovų rūmų kieme naktinėmis kino peržiūromis džiuginantis „Kinas po žvaigždėmis“ rugpjūčio 8 d. pakvies į išties karališką seansą. Kostiuminė drama „Karališkas romanas“ (A Royal Affair, 2012) nukels į dramatišką Danijos istorijos laikmetį, kai netikėtai susipynę trijų žmonių likimai pakeitė visos šalies raidą.
Kadras iš filmo „Karališkas romanas“
Kadras iš filmo „Karališkas romanas“ / Organizatorių nuotr.

Intelektuali, įtraukianti kostiuminė drama pelnė publikos simpatijas ir „Oskaro“ nominaciją, o jaunoji filmo žvaigždė Alicia Vikander atsidūrė ne tik Švedijos, bet ir viso pasaulio kino mylėtojų akiratyje.

Nepaprastai sėkmingas Alicios Vikander šuolis į pasaulinę kino sceną netgi lyginamas su jos garsiosios kraštietės Ingrid Bergman tarptautiniu debiutu. „Karališko romano“ režisieriui Nicolaj Arcels jaunoji švedė paliko tokį įspūdį, kad šis pasirinko ją nepaisydamas fakto, jog mergina visiškai nekalbėjo daniškai.

Per atranką aktorė bandė išsisukti kartodama iš anksto mintinai išmoktas pasiruoštas frazes, tačiau net nesuprato, kai galiausiai režisierius pranešė, jog ji gavo išsvajotąjį karalienės vaidmenį. Iššūkį per du mėnesius išmokti danų kalbą Alicia Vikander įvardijo kaip vieną sudėtingiausių pasiruošimo filmavimuisi momentų.

Filmas, nukeliantis į XVII-ojo amžiaus Daniją pasakoja karalienės Karolinos Matildos (akt. Alicia Vikander) bei gydytojo Johano Strundzės (akt. Mads Mikkelsen) meilės istoriją. Jaunoji Karolina, nelaimingai ištekėjusi už infantiliško, nestabilios psichikos karaliaus Kristiano VII-ojo (akt. Mikkel Boe Følsgaard) susižavi Voltero ir Russo idėjomis, kurias jai pristato karaliumi rūpintis pasamdytas vokiečių gydytojas.

Pasakojimas, puikiai žinomas kiekvienam danui, nustebins daugumą su šios šalies istorija nesusipažinusių žiūrovų – mažai kam teko girdėti, jog Prancūzų revoliuciją įkvėpusios Apšvietos idėjos visų pirma buvo pradėtos įgyvendinti Danijoje.

Filmo „Karališkas romanas“ anonsas:

VIDEO: A Royal Affair Official Trailer #1 (2012) Mads Mikkelsen Movie HD

„Karališkas romanas“ užburia įtampą iki paskutinės minutės išlaikančiu ir veiksmo trilerį primenančiu scenarijumi, prašmatniais kostiumais ir įtaigia visų pagrindinių aktorių vaidyba. Tačiau bene labiausiai paperka neblėstantis gvildenamų problemų aktualumas. Filme keliami klausimai apie turtingųjų ir nepasiturinčiųjų atskirtį, žmogaus teisių ir laisvių užtikrinimą, progresyvių idėjų ir savanaudiškumu paremto konservatyvizmo sankirtą išlieka svarbūs iki šių dienų.

„Kino po žvaigždėmis“ projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija. Visa vasaros programa ir daugiau informacijos www.kinopasaka.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius