Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 01 19

Karo drama „1917“ pelnė pagrindinį Amerikos prodiuserių gildijos apdovanojimą

Holivudo prodiuseriai šeštadienį savo pagrindinį metų prizą skyrė karinei dramai apie Pirmąjį pasaulinį karą „1917“. Toks apdovanojimas yra laikomas patikimu kitą mėnesį įvyksiančių „Oskarų“ dalybų rezultatų pranašu.
Samas Mendesas
Samas Mendesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie du britų karius, Pirmojo pasaulinio karo metais vykdančius pavojingą misiją niekieno žemėje, pasakojantis filmas jau gavo „Auksinį gaublį“ kaip geriausias metų filmas, o taip pat yra nominuotas „Oskarui“ dešimtyje kategorijų.

Atsiimdamas Amerikos prodiuserių gildijos apdovanojimą per šeštadienį įvykusią apdovanojimų ceremoniją, kurioje dalyvavo gausybė Holivudo žvaigždžių, filmo režisierius Samas Mendesas sakė, kad šio filmo kūrimas buvo „garbinga, džiaugsminga ir tikrai geriausia patirtis mano profesiniame gyvenime“.

Šio drąsaus kinematografinio eksperimento, pavadinto „1917“, metu keliaujama per apkasus ir krateriais nusėtus kovos laukus ir tai atrodo kaip vienas tęstinis dvi valandas trunkantis kadras.

VIDEO: Filmo „1917“ anonsas

„Nuo pat pirmos filmavimo dienos, kai padarėme šešių ar septynių minučių kadrą, maniau, kad „tai bus įdomu“, – agentūrai AFP sakė S.Mendesas. – Ir nemanau, kad mes nors kartą gręžiojomės atgalios. Buvo sunkių dienų, tačiau niekada neabejojau. Šis filmas tikrai skiriasi nuo visų kitų, kuriuos kada nors esu kūręs.“

Amerikos prodiuserių gildijos apdovanojimai praeityje tiksliai „atspėjo“ 21 iš 30 geriausio metų filmo „Oskaro“ laimėtojų. Tai įvyko ir 1999 metais, kai apdovanojimą gavo tas pats S.Mendesas už juostą „American Beauty“ („Amerikos grožybės“).

Laimėtojus renka 8 tūkst. Holivudo prodiuserių.

Vaizdo transliavimo internetu platformos „Netflix“ programų vadovas Tedas Sarandosas gavo gildijos apdovanojimą už viso gyvenimo pasiekimus, kuris buvo skirtas už šios platformos spartų iškilimą Holivude.

„Pixar“ sukurtas tęsinys „Toy Story 4“ („Žaislų istorija 4“) laimėjo geriausio animacinio filmo apdovanojimą, o CNN dokumentinis filmas „Apollo 11“ buvo pripažintas geriausiu dokumentinio ir TV filmo kategorijoje.

Geriausia komedija buvo pripažinta „Fleabag“ („Nepritampanti“), o HBO serialai „Succession“ („Paveldėjimas“) ir „Černobylis“ buvo pripažinti geriausia televizijos drama ir nedidelio formato serialu.

To paties televizijos tinklo sukurtas didelio atgarsio sulaukęs dokumentinis filmas apie kaltinimus vaikų lytiniu išnaudojimu velioniui dainininkui Michaelui Jacksonui „Leaving Neverland“ („Paliekant Neverlandą“) buvo pripažintas geriausiu nevaidybiniu TV filmu.

Tačiau paskelbus šio apdovanojimo laimėtoją kilo ilga nejauki pauzė, nes niekas neatėjo jo atsiimti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius