Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 24

Kartu su V.Novopolskiu dramoje „Olegas“ vaidinęs D.Ogrodnikas: sumokėčiau, kad galėčiau tai vėl patirti

„Mano bendradarbiavimas su Valentinu Novopolskiu nuo pat pradžių klostėsi labai įdomiai, nes jis buvo puikiai pasiruošęs. Todėl galėjome leistis į provokuojančias ir gilias diskusijas apie ryšį tarp filmo „Olegas“ veikėjų“, – išplatintame pokalbyje prisipažįsta Lenkijos kino talentu vadinamas Dawidas Ogrodnikas.
Kadras iš filmo „Olegas“: filme vaidina Lenkijos kino žvaigždė D.Ogrodnikas (viduryje)
Kadras iš filmo „Olegas“: viduryje – Dawidas Ogrodnikas, dešinėje – Valentinas Novopolskis / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Kinas

Išgarsėjęs po filmų „Paskutinė šeima“ ir „Tyli naktis“, Kanuose pristatytoje dramoje „Olegas“ D.Ogrodnikas įtikinamai sukūrė žmonių išnaudotojo Andžėjaus, į kurio pinkles pakliuvo Olegas, vaidmenį. Aktorių duetas viso filmo metu išlaiko įtampą ir neleidžia žiūrovui nė minutei atsikvėpti.

„Olegas“ šiuo metu rodomas Lietuvos kino teatruose, o dabar naujam vaidmeniui besiruošiantis D.Ogrodnikas pasidalino prisiminimais apie „Olegą“ ir bendradarbiavimą su V.Novopolskiu.

– Filmo pagrindinė tema – tamsioji emigracijos pusė, apie kurią daugelis nenori kalbėti. Ar emigracijos tema tau artima?

– Mano santykis su emigracija atsiskleidžia dviejomis kryptimis. Pirma, susitinkant su emigrantais užsienyje ir bandant suprasti jų baimes, ilgesį savo šaliai. Antra, stebint dabartines politines aktualijas Lenkijoje, kurios paveikia jaunus žmogus ir yra susijusios su jų apsisprendimu emigruoti. Tas istorijas, kurias išgirdau, norėčiau pasilikti sau, bet galiu pasidalinti įžvalgomis apie jas visas siejantį elementą. Deja, bet dažnai tai buvo tiesiog poreikis išgyventi. Žmonės buvo priversti elgtis priešingai savo moralei.

– Ar filme pasakojama tikra istorija tave šokiravo?

– Nebuvau šokiruotas, greičiau nuliūdęs, o kartais – nervingas ir piktas. Šiose istorijose buvo juntamas stiprus bejėgiškumo jausmas ir tai man kėlė pyktį.

– Kaip vertini tandemą su V.Novopolskiu? Ar greitai suradote bendrą kalbą?

– Mano bendradarbiavimas su Valentinu nuo pat pradžių klostėsi labai įdomiai. Jis buvo puikiai pasiruošęs, todėl galėjome leistis į provokuojančias ir gilias diskusijas apie ryšį tarp filmo veikėjų bei tam tikrų scenų paveikumą. Režisierius Juris Kursietis filmavimą traktavo kaip kūrybinį procesą, kurio dalimi esame visi. Manau, kad Valentino vaidyba yra kupina išminties ir besivystanti „esamuoju laiku“, nes intuicija yra pats svarbiausias gero aktoriaus bruožas.

VIDEO: Filmo „Olegas“ anonsas

– Kaip manai, kuris vaidmuo buvo sudėtingesnis: tavo kaip blogiuko, ar Valentino kaip aukos?

– Palyginčiau šį klausimą su dilema: ką myli labiau – tėvą ar motiną? Aš tiesiog labai didžiavausi ir žavėjausi Valentino darbu, drauge turėdamas galvoje, kad mes vienas kitu rūpinamės, nes abu veikėjai negali egzistuoti vienas be kito.

– Kurią vietą tavo filmografijoje užima „Olegas“?

– Man tai labai reikšmingas filmas dėl kelių priežasčių. Dirbdamas su J.Kursiečiu turėjau galimybę pažvelgti į savo vaidybą naujai, iš įvairių kampų.

Taip pajutau, kad evoliucionuoju ir galiausiai dirbu su kažkuo, kas ne tik kliaujasi mano intuicija, emocijomis bei darbu ar finansiniu atlygiu, bet ir diskutuojant laiko lygiaverčiu partneriu. Tai mainai, kurių ilgėjausi ir ieškojau ilgą laiką. Žvelgdamas į tai dabar, jei turėčiau nuspręsti, ar imtis šio vaidmens, netgi sumokėčiau pats, kad galėčiau tai vėl patirti.

Tai mainai, kurių ilgėjausi ir ieškojau ilgą laiką.

– Kaip manai, kam skirtas filmas „Olegas“?

– Su nuosaikiu tikrumu galiu teigti, kad jį vertėtų pažiūrėti žmonėms, kurie kovoja už savo teisę gyventi oriai ir dėl šios priežasties yra pasirengę daugybei išbandymų.

„Olegas“ rodomas Lietuvos kino teatruose. Filmą iš dalies finansavo nacionalinis Latvijos kino centras, Lietuvos kino centras, „Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles“, „l’Aide au Cinémas du Monde“, „Umedia“ ir „Ufund“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius