-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 22

„Kinas mieste, miestas kine“ šviesiausiais vakarais rodys filmus

Miestą ir kiną jungiantis projektas „Kinas mieste, miestas kine“, praėjusią savaitę sėkmingai išvengęs lietaus, tęsiasi. Joninių savaitę Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelyje – antroji lietuviškų filmų porcija.
Filmas „Kai aš mažas buvau“
Filmas „Kai aš mažas buvau“ / Kadras iš filmo
Temos: 1 Muziejus

Praėjusią savaitę startavęs kino peržiūrų ciklas iškart sulaukė ne tik žiūrovų, bet ir gamtos palaikymo – nė vienos peržiūros nesutrukdė lietus, dėl kurio perspėjo sinoptikai.Šviesiausiam miesto vakarui – Joninėms – projekto rengėjai žiūrovams parengė kelionę laike į septintojo dešimtmečio Vilnių su lietuvių kino klasika – Algirdo Aramino juosta „Kai aš mažas buvau“. Ketvirtadienį kino peržiūros tęsis su Šarūno Barto sukurtu filmu „Koridorius“.

„Praėjusią savaitę startavęs kino peržiūrų ciklas iškart sulaukė ne tik žiūrovų, bet ir gamtos palaikymo – nė vienos peržiūros nesutrukdė lietus, dėl kurio perspėjo sinoptikai, – sakė VšĮ „Meno avilys“, organizuojančios kino peržiūras, direktorė Lina Kaminskaitė–Jančorienė. – Šią savaitę žiūrovus dar kartą kviečiame pasižiūrėti gerų filmų į savitą kino aurą puoselėjantį Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemą. Kitą savaitę kartu su kino žiūrovais ir vokiškų filmų programa atrasime naują Vilniaus erdvę – Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčios skverą.“

Visus projekto „Kinas mieste, miestas kine“ filmus vienijanti miesto tema nebus pamiršta ir šįkart. Filmas „Kai aš mažas buvau“ įsimylėjusių juostos herojų žvilgsniu atskleis septintojo dešimtmečio Vilniaus atmosferą. Filme skleisis dviejų jaunuolių žaviai naivi pirmosios meilės istorija. Įsimylėjėlius Eglę ir Tomą lydės laki vaizduotė ir pavydo kančios.

Kuriant filmą, buvo stengiamasi atsiriboti nuo tuometinės sovietinės tikrovės, todėl rodomas savitas, charakteringas miestas su ne mažiau savitais jo personažais. Pasak kino kritiko Sauliaus Macaičio, „Kai aš mažas buvau“ tapo embleminiu 7-ojo dešimtmečio kartos kūriniu.

Amžina yra tuštybė kasdieninėje mūsų kelionėje koridoriumi. Mes atidarome daugybę durų, ieškodami šviesaus žvilgsnio.Ketvirtadienį Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelyje bus rodomas turbūt vieno ryškiausių naujosios kinematografininkų kartos atstovų Šarūno Barto fimas „Koridorius“. Filme – 1991-ųjų sausio įvykiai Vilniuje.

„Koridorius“ minimalistine forma kuria praeities ir dabarties asociacijų mozaiką. Filme užčiuopiamas skausmingai juntamas laiko lūžis, pasklidęs susirinkusių žmonių minioje.

„Amžina yra tuštybė kasdieninėje mūsų kelionėje koridoriumi. Mes atidarome daugybę durų, ieškodami šviesaus žvilgsnio“, – taip pristato filmą jo kūrėjai.

Kino peržiūros Vilniuje vyks kiekvieną vasaros trečiadienį ir ketvirtadienį. Kaune, kuriame „Kinas mieste, miestas kine“ startuos liepos 14 dieną, kino peržiūros vyks kiekvieną antradienį. Visi renginiai nemokami.

„Kinas mieste, miestas kine“ organizuoja VšĮ „Meno avilys”. Kino dirbtuves organizuoja VšĮ „Vaizdų kultūros studija“. Projektas yra nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ dalis. Visą programą galima rasti interneto svetainėje www.kinasmieste.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius