Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kinas po žvaigždėmis. Junior“ kviečia jaunuolius patirti tikrą kino festivalį

Birželio 3–7 dienomis mokyklinio amžiaus jaunimą ir šeimas į filmų seansus po atviru dangumi suburs kino festivalis „Kinas po žvaigždėmis. Junior“. Antrą kartą organizuojamas festivalis šiemet dienos metu vyks MO muziejaus terasoje ir pakvies jaunuosius žiūrovus išbandyti tikrą festivalinę patirtį, rašoma „Kinas po žvaigždėmis“ pranešime spaudai.
„Kinas po žvaigždėmis“
„Kinas po žvaigždėmis“ / Mindaugo Mikulėno nuotr.

„Lietuvoje veikia dešimtys festivalių, iš esmės orientuotų į suaugusius kino žiūrovus. Ir tik kurie iš jų į savo programą įtraukia po keletą filmų vaikams bei jaunimui. Tikime, kad jaunoji auditorija nusipelno jiems skirto kino festivalio, tikros festivalinės patirties.

Tokiu būdu siekiame padėti jiems žengti pirmuosius savarankiškus žingsnius į kino pasaulį, auginti gero kino žiūrovų būrį“, – sako festivalio vadovė Andrė Balžekienė.

Mindaugo Mikulėno nuotr./„Kinas po žvaigždėmis“
Mindaugo Mikulėno nuotr./„Kinas po žvaigždėmis“

Į dieninius seansus žiūrovai kviečiami ateiti su mokyklos klase ir mokytojais, ankstyvojo vakaro seansai ypač patogūs kino peržiūroms kartu su visa šeima. Festivalio žiūrovų lauks specialiai atrinkta filmų programa iš naujų ir ikoniškų kino istorijos filmų.

Šį sezoną ypač didelį dėmesį „Kinas po žvaigždėmis. Junior“ skirs tikriems kino festivaliams būdingiems atributams: kvies rinkti geriausią filmą, gauti festivalio akreditaciją ar žygiuoti į seansus raudonuoju kilimu; vyks filmų pristatymai ir diskusijos po seansų, rengiami bendradarbiaujant su festivalio edukaciniais partneriais – kino mokykla „Youngblood“ bei emocinę paramą teikiančia „Jaunimo linija“.

Organizatorių nuotr./MO muziejus
Organizatorių nuotr./MO muziejus

Šiemet festivaliui pasirinkta patogi ir šeimų ir jaunimo tarpe populiari lokacija – MO muziejaus terasa. „MO veikla niekada neapsiribojo vien muziejaus sienomis. Šiltuoju metų laiku muziejaus lauko erdvėse suteikiame platformą įvairioms bendruomenėms, medijoms ir kūrėjams, suburiame skirtingo amžiaus bei interesų miestiečius, neabejingus kokybiškai kultūrai.

Džiaugiamės, kad „Kinas po žvaigždėmis. Junior“ į MO lauko erdves šiemet pakvies jauniausią auditoriją“, – sako MO muziejaus vadovė Milda Ivanauskienė.

Kino po atviru dangumi festivalis „Kinas po žvaigždėmis. Junior“ vyks MO muziejaus terasoje birželio 3–7 dienomis. Filmų programa – jau netrukus. Bilietus savo klasei ar mokyklai užsakyti galima el.paštu edu@pasaka.lt arba telefonu +37067287277.

Festivalį organizuoja jau 15 metų sėkmingai veikiančio vasaros kino festivalio „Kinas po žvaigždėmis“ komanda. 2023-aisiais įvyko pirmasis jaunimui skirtas festivalis, jį aplankė 2000 mokyklinio amžiaus jaunuolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius